14.3 C
Σάμος
06/05/2024
Πολιτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον δρόμο που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα

Στην αντιπαράθεση Περιφερεακής διοίκησης και Δήμου Αν. Σάμου, έχει εγκλωβιστεί η ανακατασκευή του δρόμου ώστε να γίνει ασφαλής για την πρόσβαση στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα.

Η περιφερειακή διοίκηση σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αντιπεριφερειάρχη έχει προτείνει προγραμματική σύμβαση με το δήμο, για να αναλάβει να υλοποιήσει το έργο από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ισχυριζόμενη ότι ο δρόμος δεν της ανήκει και είναι μάλλον δημοτικός. Επικαλείται γι’ αυτό υπουργική απόφαση του 2007 η οποία προσδιορίζει και διακρίνει την περιφερειακή από τη δημοτική οδοποιία. Επίσης απάντηση της Δασικής Υπηρεσίας που λέει ότι ο δρόμος δεν είναι δασικός.

Μετά απ’ αυτή την ενημέρωση η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 14-2-2022. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της επιμένει να μην υπογράφει την προγραμματική σύμβαση ισχυριζόμενη ότι ο δρόμος είναι περιφερειακός ενώ εμπλέκει και τη δασική υπηρεσία, επειδή ένα μικρό  τμήμα του περνά από δασική έκταση. Καλέσαμε τον δήμαρχο να έρθει σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη και με όποια άλλη υπηρεσία εμπλέκεται και να βρουν επιτέλους τρόπο εκτέλεσης του έργου. Είναι σίγουρο ότι μπορούν.

Όσο συνεχίζεται  αυτή η ανούσια διελκυστίνδα, τόσο απομακρύνεται  η πιθανότητα να κατασκευαστεί ο δρόμος πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Σε μια τέτοια περίπτωση που θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την ύπαρξη του σχολείου, οι ευθύνες τους θα είναι τεράστιες. Κατά τ’ άλλα, όλοι “χύνουν δάκρυα” για την τύχη του Σχολείου Παγώνδα και ενοχοποιούν για την υποβάθμισή του, όσους γονείς  προσπαθώντας να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους, τα μεταγράφουν σε γειτονικά σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν διοικεί ούτε το δήμο , ούτε την περιφέρεια, για να δώσει λύση. Πολύ περισσότερο δεν έχει καμιά σχέση με τα νομοθετικά και θεσμικά τερτίπια  ενός συστήματος, που όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει το λαό και τις ανάγκες του «πιάνει το θεό απ’ τα μαλλιά» για υπαρκτές και ανύπαρκτες «δυσκολίες»,  αλλά όταν πρόκειται να νομοθετήσει και να χρηματοδοτήσει  τις μπίζνες των μεγαλοεπιχειρηματιών, τότε οι λύσεις δίνονται αστραπιαία.

Καλούμε τους κατοίκους του Παγώνδα και του Ηραίου, όλο το λαό , να βγάλει τα συμπεράσματά του, να μην ενδώσει στη προσπάθεια διχόνοιας  που σπέρνουν κάποιοι στο χωριό και να εντείνει τον αγώνα του να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Related posts

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin