22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος -Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε ομοφώνως η Ιεραρχία.

Κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, αναφορικά με την κατ’ αρχήν συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τάχθηκε κατά της αποχώρησης των ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του, στο Ραδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη, τόνισε την πάγια θέση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

“Έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στους Κληρικούς που εκπροσωπούμε, αγωνιστήκαμε με γνώμονα τα δίκαιά μας, σε πλαίσιο ευπρέπειας και ήθους. Ακάματα μείναμε σε συνεχή επαφή με εκκλησιαστικούς παράγοντες και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να τους εκθέσουμε πειστικά τις απόψεις μας και να διεκδικήσουμε τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.

Τις προηγούμενες ημέρες, από μερίδα του Τύπου και του πολιτικού φάσματος, δεχθήκαμε ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις, εστιαζόμενες στον υποτιθέμενο σκοταδισμό μας. Επιχειρήθηκε ασύγγνωστα ακόμα και η σύνδεσή μας με την πολιτική ακρότητα. Φυσικά, τίποτα από όσα μας καταλόγισαν δεν ισχύει. Ως Ιερείς έχουμε μάθει να συγχωρούμε και δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά εξαίρεση στις αρχές μας. Παραδίδουμε όμως όλους αυτούς στην κρίση και τη χλεύη της ελληνικής κοινής γνώμης’.

Τέλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου κατέληξε ότι “Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε συνεργασία με τους Αρχιερείς μας, περιμένοντας τις επόμενες πολιτικές και εκκλησιαστικές πρωτοβουλίες” .

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin