20.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

“Καταχρηστική και αδικαιολόγητη η στάση του ΚΤΕΛ Σάμου- Θα προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα”

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για την μεταφορά των μαθητών,  παρουσία του Προϊσταμένου προμηθειών της Π.Ε Σάμου κ. Σεϊτανίδης της ειδικής συμβούλου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και δικηγόρου κ.Αθανασίας Καλτάκη.

Την έντονη δυσαρέσκειά του και την πρόθεσή του να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των Κτελ εάν δεν σταματήσουν την καταχρηστική συμπεριφορά τους κατά των μαθητών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης. Ο κ. Πανουράκης επεσήμανε πως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την πρόθεσή του ΚΤΕΛ να μην μεταφέρει τους μαθητές και μάλιστα το έμαθε αργά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από την ανακοίνωση που έβγαλαν στα μέσα.
Ο κ. Πανουράκης τόνισε πως η Περιφέρεια ουδέποτε αρνήθηκε να καταθέσει τα χρήματα ωστόσο για να γίνει αυτό απαιτούνται βάση γραφειοκρατιάς διαδικασίες, πρέπει πρώτα να γίνει η κατάθεση τιμολογίων και κάποια δικαιολογητικά που το κτελ τα κατέθεσαν στις 07.01.2020.

Για την ιστορία ανέφερε οτι στις 31/12/2019 στη μία το μεσημέρι κατέφθασαν στον γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη μαζί με ένα εξώδικο 8 τιμολόγια τα οποία το κτέλ απαιτούσε να εξοφληθούν εντός 3 ημερών κάτι το οποίο λόγω των εορταστικών αργιών και της μη έγκαιρης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών από μέρους του Κτελ ( φορολογική ενημερότητα κλπ) ήταν αδύνατον να γίνει.

Τόνισε πως ήδη για τιμολόγια που είχαν κατατεθεί νωρίτερα και αναγράφονταν στο εξώδικο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και έχουν εκδοθεί χρηματικά
εντάλματα ενώ για τα τιμολόγια που κατατέθηκαν στις 31/12/2019 ξεκίνησαν οι διαδικασίες σήμερα έτσι ώστε να εξοφληθούν και αυτά.

Ο κ. Πανουράκης τόνισε πως δυστυχώς λόγω μονοπωλίου συμβαίνουν αυτά και ίσως κρύβονται και κάποιες άλλες σκοπιμότητες καθώς δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες συμπεριφορές αφού πάντα το Υπουργείο όλα τα χρόνια πληρώνει τα δρομολόγια των μαθητών.

Σχετικά με τις συμβάσεις ο κ. Πανουράκης τόνισε πως οι υπάρχουσες συμβάσεις ισχύουν μέχρι και τέλος του σχολικού έτους 2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη στις 11/09/2019 και της Οικονομικής επιτροπής στις 29/09/2019.

Για το 2019 το ΚΤΕΛ Σάμου έλαβε 360.000 ευρώ.

Η νυν περιφερειακή αρχή μέχρι στιγμής έχει καταβάλει περιπου 100.000 ευρώ.

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin