15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας η φετινή εκδήλωση στο μνημείο για το Δημοκρατικό Στρατό στον Κέρκη

 

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση στο μνημείο για το Δημοκρατικό Στρατό στη θέση Ξυνιάς του Κέρκη.

Έγιναν καταθέσεις στεφανιών και χαιρετισμοί από τις: Κούλα Καραμηνά –Πόθου, πρόεδρο του παρατήματος Σάμου ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ και τη γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ, Μαρία Βουλαρίνου. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου ο Κώστας Μακρής.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε η Δήμητρα Παντάπαση, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην πολύτιμη πείρα του ΔΣΕ για τους αγώνες του σήμερα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αδιέξοδα του καπιταλισμού και τη μοναδική διέξοδο για το λαό που αποτελεί ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός επικεντρώνοντας στα ζητήματα της υγείας και των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. Κάλεσε το λαό του νησιού να παλέψει για να μην πληρώσει τη νέα κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Να διεκδικήσει την προστασία της υγείας του με βάση την πρόληψη και να σταθεί απέναντι στις αστικές επιλογές που οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις όπως τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και αλλαγής συνόρων. Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών.

Οι εκδηλώσεις τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Σάμου συνεχίζονται την Κυριακή 9 Αυγούστου στο κοινοτάφιο των μαχητών έξω από το χωριό Λέκκα, στις 11:00 π.μ..

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin