16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Ξηλώνουν τις φωτεινές επιγραφές στο Πυθαγόρειο

 

Την απόφαση να απομακρυνθούν οι φωτεινές επιγραφές μέχρι τον Οκτώβριο αποφάσισε η Ένωση Επαγγελματιών Πυθαγορείου, κατά την πρόσφατη συνεδριάσή του.
Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματιών Πυθαγορείου που έγινε στο δημαρχείο του χωριού,  υπήρξε καθολική συμμετοχή των επαγγελματιών και  συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την τουριστική εικόνα και ανάπτυξη του Πυθαγορείου. Το προεδρείο ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το θέμα της καθαριότητας με βυθιζόμενους κάδους και κάδους ανακύκλωσης, για τους νέους χώρους parking, για την πεζοδρόμηση της παραλιακής, όπως και για το διαβατηριακό έλεγχο για τον οποίον οι κινήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με την χρηματοδότηση του λιμενικού ταμείου και του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις που θα τονώσουν την εμπορική κίνηση των καταστημάτων. Καθόλη τη διάρκεια υπήρξε θετικό κλίμα και κοινή κατεύθυνση για μια καινούργια εικόνα στο Πυθαγόρειο..

Επιπλέον, λήφθηκε η απόφαση για την υποχρεωτική απομάκρυνση όλων των φωτεινών επιγραφών σύμφωνα με το Μaster Plan και με το γεγονός ότι το Πυθαγόρειο είναι προστατευμένο από την UNESCO από το 1992.

Θα δοθεί, λοιπόν, ένα χρονικό περιθώριο έως τον Οκτώβριο, ώστε οι επαγγελματίες να μπορέσουν να απομακρύνουν τις φωτεινές επιγραφές τους. Υπήρξε επίσης η πρωτοβουλία να δοθεί ένα χρηματικό ποσό σε ορισμένους επαγγελματίες για την αντικατάσταση αυτών με νέες.
“Όποιος δεν συμμορφωθεί με το παραπάνω θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου”, αναφέρει η Ένωση Επαγγελματιών Πυθαγορείου.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin