15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ολοκληρώθηκε το σχολικό πρόγραμμα περί φιλοζωίας

Με την επίσκεψη του 3. Δημοτικό Σχολείο Σάμου τελειώνει το φετινό σχολικό πρόγραμμα περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου με τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη. Σας υπενθυμίζουμε, πως πριν είχαμε πάει στο 1. Δημοτικό Σχολείο Σάμου, του Κοκκαριού και των Μυτιληνιών.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θεωρείται από τους πιο βασικούς στόχους του σωματείου μας, επειδή τα παιδιά και οι νέοι είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλοζωίας.

Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 6.6. για την 4. και 5. τάξη και την παρακολούθησαν συνολικά 37 παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σωματείο μας ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κυρία Πέλλα Παππά, τον διευθυντή του 3. Δημοτικό Σχολείου Σάμου κ. Μανδουραράκη Γιάννη, τις δασκάλες, τον διευθυντή της αστυνομίας κ. Μαϊστρέλη Δημήτρη, τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Βαλσάμη Νίκο, την νηπιαγωγό Μητσού Κέλλυ  και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον. Το εκπληκτικό μάθημα θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά.

Φυσικά θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά σε άλλα σχολεία.

Τα σχόλια των εκπαιδευτικών και των μαθητών σας μεταφέρουν μια ζωντανή εικόνα αυτού του πρότυπου μαθήματος. Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα τα γραπτά των παιδιών, από τα οποία σας γνωστοποιούμε εδώ μια μικρή επιλογή.

Ένας από τους σκοπούς της αγωγής των μαθητών στο σχολείο είναι και η καλλιέργεια της αγάπης για τη φύση, η συνειδητοποίηση της ανάγκης προστασίας της, η ανάπτυξη του σεβασμού απέναντι σε κάθε μορφή ζωής –και στα ζώα φυσικά.

Πιστεύουμε ότι είμαστε μια σχολική κοινότητα που αγαπά τα ζώα κι αυτό το δείχνει κι ο μεγάλος αριθμός παιδιών και εκπαιδευτικών που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια.Γι΄ αυτό και η επίσκεψη σήμερα στο σχολείο ανθρώπων που με αφοσίωση αγαπούν και φροντίζουν ζώα, αλλά και των τριών υπέροχων σκύλων που έφεραν μαζί τους, μας συγκίνησε και μας ενθουσίασε όλους!!

Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε, να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τον κύριο Δημήτρη, συνοδό και συνεργάτη του αξιαγάπητου αστυνομικού σκύλου Τζάκσον, έναν αστυνομικό φιλικό και προσιτό, που ολοφάνερα αγαπάει πολύ τα σκυλιά, την κυρία Μπριγκίτε, ακούραστο μέλος του Φιλοζωικού σωματείου Σάμου που μεριμνά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του νησιού μας, την κυρία Κέλλυ, «μαμά» δυο υπέροχων μικρών σκυλιών , τον κύριο Νίκο, εκπαιδευτή σκύλων και την κυρία Πέλλα , από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου , η οποία οργάνωσε για μας την επίσκεψη αυτή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μαθητές μας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με ελάχιστες προτροπές, ήταν άψογοι! Με σεβασμό και ενδιαφέρον άκουσαν όλα όσα οι καλεσμένοι μας είπαν για τα σκυλιά: ποια φροντίδα χρειάζονται, πώς μας βλέπουν, πώς επικοινωνούν μαζί μας, πώς να τα πλησιάζουμε χωρίς φόβο και να τα κατανοούμε. Και βέβαια ενθουσιάστηκαν με τον υπέροχο Τζάκσον, τον αστυνομικό σκύλο που ανιχνεύει εκρηκτικά και αγαπά πολύ όλα τα παιδιά, την πανέξυπνη Κούκι που είναι εκπαιδευμένη να προστατεύει τη διαβητική «μαμά» της από το να πάθει υπογλυκαιμία, κάτι που κανείς μας δε γνώριζε ότι τα σκυλιά μπορούν να κάνουν, και τη γλυκιά Χάνι , η οποία ήταν ένα φοβισμένο και ταλαιπωρημένο αδεσποτάκι και τώρα που έχει ένα σπίτι δικό της και ανθρώπους που την αγαπούν, έγινε ατρόμητη, ζωηρή και φιλική με όλους!! Και τα τρία ζώα δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αμέτρητα χάδια από πολλά, άγνωστα σ΄ αυτά , παιδικά χεράκια για πολλή ώρα!

Τους ευχαριστούμε όλους, γιατί μας θύμισαν πόσες υπέροχες υπηρεσίες μας προσφέρουν οι πιστοί φίλοι μας οι σκύλοι και πόσο πλούσια κάνει τη ζωή μας η συμβίωση μαζί τους, καθώς και την υποχρέωση μας να φροντίζουμε, να προστατεύουμε και να υιοθετούμε τα αδέσποτα ζώα!Περάσαμε καταπληκτικά σήμερα!

Με εκτίμηση,

οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Related posts

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin