16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Ο Γιάννης Σπιλάνης επικεφαλής του συνδυασμού “Συμπαράταξη Πολιτών”

Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο ».

Με κοινή ανακοίνωσή που υπογράφουν η Γιούλα Αργυρούδη, ο Μανώλης Κάρλας και η Μαρία Νικολάρα υπογραμμίζουν:

Πριν λίγο καιρό, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη , πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους ,απ όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία μας για συγκρότηση Περιφερειακής παράταξης εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών .

Στην παρουσίαση αυτή προτάξαμε επίσης τις αρχές συγκρότησης και τους στόχους  της παράταξης μας, θέτοντας ως βασικά και κυρίαρχα θέματα:

  • Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ για δημοκρατική διακυβέρνηση με διαφάνεια, συνέργειες, συνεργασίες, συμμετοχή των πολιτών και, κοινωνικό έλεγχο, σε αντίθεση με τις κλειστές πόρτες και την αδιαφάνεια που γεννούν τη διαπλοκή
  • Την ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με έγνοια για το περιβάλλον και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών  , σε αντίθεση με την πορεία δίχως όραμα, ιεράρχηση και προγραμματισμό, τις «απευθείας αναθέσεις», τα «κατά παραγγελία έργα», τις ανάγκες «των ημετέρων» ,την αδιαφορία και την κατασπατάληση των οικονομικών, των ανθρώπινων και των φυσικών πόρων .
  • Την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που υφίστανται τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων που πέρασε και περνά η χώρα και ειδικά η Περιφέρεια Β.Αιγαίου, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς με φροντίδα στην αξιοπρέπεια των πολιτών, σε αντίθεση με την «φιλανθρωπία» των ισχυρών, και τον «φόβο του άλλου»

Καλέσαμε τους ΠΟΛΙΤΕΣ των νησιών μας σε συστράτευση γύρω από την ήδη διαμορφωμένη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές. Μετά το ανοιχτό κάλεσμά μας, βρήκαμε τη θερμή ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας μας από άντρες και γυναίκες των νησιών μας όλων των κοινωνικών στρωμάτων ,από ενεργούς πολίτες αλλά και απ τη νεολαία που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον της.

Η δραστηριοποίηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα, να ανταποκριθούμε σήμερα στην υπόσχεσή που δώσαμε στην παρουσίαση μας τότε, ότι σύντομα με δημοκρατικές διαδικασίες θα συναποφασίσουμε για το όνομα της παράταξης και το όνομα του ή της επικεφαλής.

Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη θα διεκδικήσει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου για την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Με στόχο μια διαφορετική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο, μακριά από τις κρατούσες αντιλήψεις όσων ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τύχη του.

Με βασική έγνοια μας τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Με σεβασμό στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με την δέσμευση όλων μας να την υπηρετήσουμε ενωμένοι, ξεκινάμε με τους πολίτες των νησιών μας αυτό το ταξίδι μέχρι το φθινόπωρο του 2023 και ακόμα πιο μακριά!

Με ευχές σε όλους και όλες για υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για την χρονιά που ανέτειλε.

Related posts

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin