15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκαν μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο VICTOR LANS.
Ο κ. Lans, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Φιλοζωικού Σωματείου να βοηθήσει σε μια κρίσιμη περίοδο με πολλά «καινούρια» εγκαταλειμμένα κατοικίδια.
Τις πρώτες έξι μέρες του Δεκεμβρίου στείρωσε όχι μόνο σκυλάκια, άλλα και γατάκια στην αίθουσα στειρώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Δυστυχώς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ίδια δραστηριότητα στο Καρλόβασι, καθώς η αίθουσα στειρώσεων εκεί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωρινά λόγω σεισμού.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου ευχαριστεί :
Όπως πάντα βρήκαμε ανταπόκριση από την κοινωνία. Όλους τους συμμετέχοντες θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αρωγή τους:
– Ιδιαίτερα βέβαια τον εθελοντή κτηνίατρο VICTOR LANS, ο οποίος είναι ένα άτομο βαθιά συνειδητοποιημένο για την ανάγκη της κοινωνικής προσφοράς. Για άλλη μια φορά μας ενθουσίασε ο εξαιρετικός επαγγελματισμός του σε συνδυασμό με την μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τα αδέσποτα. Να αναφέρουμε επίσης, πως όλα τα στειρωμένα γατάκια και σκυλάκια είναι μια χαρά. Πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός, πως ο Βίκτωρ θέλει να συνεχίσει την εθελοντική δράση του στο νησί μας και του χρόνου.
– Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ, που ανέλαβε τα έξοδα των αναλώσιμων (των στειρώσεων των αδέσποτων σκύλων) και παραχώρησε έναν κατάλληλο χώρο ως αίθουσα στειρώσεων.
– Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΜΙΛΟ DORYSSA (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DORYSSA) για την ευγενή χορηγία του κτηνιατρικού εξοπλισμού. Ήταν πράγματι μια δωρεά ξεχωριστής αξίας.
– Απαραίτητη ήταν και η συμμετοχή της JOKE LOGTENBERG και MANUELA FICHTER, που οργάνωσαν με μεγάλο μεράκι τις στειρώσεις των αδέσποτων γάτων. Επίσης ευχαριστούμε την οργάνωση τους STREET CATS OF SAMOS, η οποία ανέλαβε τα έξοδα των αναλώσιμων των στειρώσεων των αδέσποτων γάτων.
– Επίσης ευχαριστούμε πολύ την κυρία NETTY DE KULVE, η οποία μας έφερε σε επαφή με τον κ. LANS και έτσι ξεκίνησε αυτή η σπουδαία δράση. Επίσης οργανώνει τακτικά την αποστολή βοηθητικού υλικού (όπως κουβέρτες, κτηνιατρικά εργαλεία, φάρμακα κτλ.)
– Θερμά ευχαριστούμε και την επιχείρηση YES – RENT A CAR για την διάθεση αυτοκινήτου για την μετακίνηση του εθελοντή κτηνίατρου.
– Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας για την συμμετοχή τους, των οποίων η προσφορά (φροντίδα, μεταφορά και φιλοξενία των αδέσποτων) έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.
Οι μαζικές στειρώσεις είναι μια πολύ αποτελεσματική βοήθεια για την μείωση αδέσποτων, αλλά φυσικά πρέπει να συμπληρωθούν τον υπόλοιπο χρόνο από στειρώσεις με ντόπιους κτηνίατρους. Επίσης κάνουμε έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων: στειρώστε τα τετράποδα φιλαράκια σας, ιδιαίτερα τα θηλυκά όπως το επιβάλλει ο νόμος. Μόνο όταν ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και υποχρεώσεις του, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin