15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Συγκλονιστική η Πένυ Σκάρου: Σήμερα γιορτάζω τα 4 μου χρόνια από την αναγέννησή μου

4 χρόνια πέρασαν όταν η Πένυ Σκάρου επιστρέφοντας  με μηχανάκι στο σπίτι της, ένα αυτοκίνητο τη χτυπάει και την παρατάει αιμόφυρτη στη μέση της Πειραιώς. Έζησε από θαύμα, έχασε όμως το πόδι της. Σήμερα η Πένυ γιορτάζει όπως λέει η ίδια, τα 4 χρόνια από την αναγέννησή της .Συγκλονιστική η ανάρτηση της στο fACEBOOK.

“Εγώ γεννήθηκα δύο φορές και πέθανα άλλες τόσες. Αλλά λένε πως κάθε γέννα είναι κι ένας θάνατος. Όταν γεννήθηκα, την δεύτερη φορά, έχασα ένα πόδι. Με αυτό έτρεχα, με αυτό πατούσα στη γη. Και ναι , λοιπόν, εγώ όταν τον είδα πριν 4 χρόνια ήρθε άγρια και απροειδοποίητα και ήταν έτοιμος να μου πάρει τη ζωή, αλλά του έδωσα το πόδι. Είναι παρηγοριά να σκέφτομαι ότι τον νίκησα, αλλά και η μισή αλήθεια.

Νίκησα το μαύρο και είδα χρώμα. Νίκησα τον φόβο μου για τη ματαιοδοξία και τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα. Έμαθα πως το να είσαι γυναίκα δεν σημαίνει να έχεις πόδια αλλά να νιώθεις γυναίκα. 

Έμαθα πολλά. Μέσα σε αυτό έμαθα και την ασχήμια του συστήματος που θέλει να λέγεται ελληνικό κράτος. Είδα φίλους μου με κομμένα πόδια και χέρια να στέκονται κάθε χρόνο στην ουρά της γραφειοκρατίας για να πάρουν το κεκτημένο δικαίωμά τους. Σε αυτό το ξεπούλημα, εγώ μπορεί να έμεινα δυνατή και να μιλάω με τα τραγούδια μου. Αλλά κάποια στιγμή τα τραγούδια δεν θα έχουν να πουν κάτι. Θα στερέψουν από λέξεις και ήχους.

Γιατί το χειρότερο δεν είναι το αιφνίδιο, που έζησα, αλλά το σιγά σιγά, που σε έχει κάνει συνένοχο στην καταστροφή σου. Το χειρότερο είναι ότι σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες χάνουμε τα πόδια μας και τη γη κάτω από αυτά.

Εγώ η Πένυ Σκάρου, που σήμερα γιορτάζω τα 4 μου χρόνια από την αναγέννησή μου, διαπιστώνω, μετά λύπης, ότι το σύστημα, προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι παράσιτο, ενώ αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς του αντίθετο”.

Υ.Γ Samos24. Σ’ αγαπάμε για αυτό που είσαι …

 

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin