14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Χαιρετισμός της περιφερειακής διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς απευθύνει η περιφεριακή διευθύντρια  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, κα Μαρία Παπαδανιήλ, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Αγαπητοί Μαθητές και Αγαπητές Μαθήτριες, 

 
Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες, Συνεργάτες και Γονείς, 
 
Εύχομαι με όλη μου την ψυχή η έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2020-2021 να μας βρίσκει όλους προπάντων υγιείς μέσα στις συνθήκες της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. 
 
Είναι γεγονός ότι κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την αφετηρία καινούριων δράσεων αλλά και τον καθορισμό νέων στόχων, απαραίτητων για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην προσπάθεια αυτή προαπαιτούμενα είναι πάντοτε η σύμπνοια και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, παράγοντες ιδιαίτερα καθοριστικοί φέτος λόγω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζουμε. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, λοιπόν, μέσα στο κλίμα της πανδημίας και, κατά συνέπεια, με αυξημένες απαιτήσεις, οι οποίες, όμως, μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και ως προκλήσεις για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Και μπορεί το μέγεθος των προκλήσεων που αναδύονται και της ευθύνης που συνεπάγονται να είναι πολλαπλάσιο, μέσα όμως από αυτές αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η σπουδαιότητα του ρόλου του εκπαιδευτικού και η δύναμη της παιδείας ως μοχλού ανάκαμψης, συνοχής, προόδου και ευημερίας της κοινωνίας. 
 
Βιώνουμε πράγματι πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες, όμως, διαχειριστήκαμε με επιτυχία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς με βάση τον σχεδιασμό και τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και χάρη στην άοκνη προσπάθεια και την αξιόλογη συγκινητική συνεισφορά των στελεχών της εκπαίδευσης και, πρωτίστως, των εκπαιδευτικών της τάξης. 
Από την αρχή της πανδημίας οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και όλες οι περιφερειακές δομές της εκπαίδευσης δουλεύουν εντατικά, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις επιτακτικές ανάγκες της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί. Μια σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται καθημερινά από το Υπουργείο Παιδείας, όπως ο διορισμός μόνιμου προσωπικού- εκπαιδευτικού και βοηθητικού- στην Ειδική Αγωγή, ο διορισμός των αναπληρωτών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών πριν την έναρξη του σχολικού έτους, η πιλοτική δράση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
 
Παράλληλα, τα στελέχη της εκπαίδευσης, το διοικητικό προσωπικό των διάφορων περιφερειακών εκπαιδευτικών δομών και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργάζονται με ζήλο και υπευθυνότητα, αφοσίωση και ήθος, δημιουργικότητα και αγωνιστικότητα, για να ασκήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους κάτω από νέες συνθήκες. 
 
Γι’ αυτό και στο σημείο αυτό νιώθω την ανάγκη να εκφράσω σε όλους τους τις ευχαριστίες μου. Αρχικά, ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου, τα στελέχη εκπαίδευσης που εργάζονται ακούραστα όλο αυτό το διάστημα, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Ευχαριστώ, επίσης, μέσα από την καρδιά μου όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι κατάφεραν την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες, να κερδίσουν το στοίχημα της διδασκαλίας. Είναι εκείνοι οι οποίοι καλούνται και φέτος να επωμιστούν έναν εξόχως φορτισμένο ρόλο, συνδυάζοντας την επιτυχή εκπλήρωση των ποικίλων διδακτικών καθηκόντων τους με τη συνεχή στήριξη των μαθητών τους σε ζητήματα ατομικής θωράκισής τους απέναντι στον απειλητικό ιό. 
 
Επιπλέον, Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους της περιοχής Β. Αιγαίου, όπως επίσης και όλες τις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες των Δήμων μας, που εργάστηκαν και εργάζονται στο μέγιστο βαθμό, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας. 
 
Αγαπητοί Μαθητές και Αγαπητές Μαθήτριες, 
 
Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες, Συνεργάτες και Γονείς, Αγαπητά στελέχη Εκπαίδευσης, 
 
Ζούμε όλοι την τεράστια ανατροπή της καθημερινότητας. Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, καταλαβαίνουμε ότι είναι αυξημένες και οι υποχρεώσεις όλων μας. 
 
Στο ξεκίνημα, λοιπόν, αυτής της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα, αρχικά να καλωσορίσω τους μαθητές, τις μαθήτριές μας και τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία. Θα ήθελα, επίσης, να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να τα καλωσορίσω, διαβεβαιώνοντας τα ότι όλη η εκπαιδευτική οικογένεια είμαστε έτοιμοι να τα αγκαλιάσουμε με αγάπη και 
υπευθυνότητα στον τόσο σημαντικό και ανεπανάληπτο χρόνο της σχολικής τους ζωής, ακόμη και αν ξεκινάει σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. 
 
Εύχομαι, τέλος, σε όλους μας υγεία, δύναμη, δημιουργία, αισιοδοξία και πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε, επιστρατεύοντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να πετύχουμε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει γεμάτη με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα, ενάντια στην απειλή της πανδημίας. 

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin