23.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

Με επιτυχία η φετινή άσκηση ετοιμότητας «Σεισίχθων 2024» στο Καρλόβασι

Η φετινή άσκηση ετοιμότητας «Σεισίχθων 2024» διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία , την Δευτέρα 11 Μαρτίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συμμετοχή και λοιπών εμπλεκομένων φορέων στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αντικείμενο της άσκησης ήταν η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες εκδηλώθηκαν στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι του Δήμου Δυτικής Σάμου, εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης πλησίον της Νήσου, ενώ η επέμβαση υλοποιήθηκε με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολής πυρκαγιάς σε τακτικό επίπεδο.
Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων περιλάμβανε  την ολική κατάρρευση εξώστη, την μερική κατάρρευση του υπόλοιπου κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο της φοιτητικής εστίας, ενώ απατήθηκε η διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από το κτίριο.

Τον συντονισμό της άσκησης είχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Μιαούλης,  ενώ την παρακολούθησε και ο νέος Αρχιπύραρχος κ. Παναγιώτης Τιάγκοςμ Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου.

Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της άσκησης, ενώ ο Αρχιπύραρχος,  επεσήμανε την αναγκαιότητα  συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς  και ιδίως με τους εθελοντές σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Ιωάννης Σαγκιώτης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Σάμου ,κ. Αλέξανδρος Τατούρης, πλήθος φοιτητών και πολιτών της περιοχής.

Πολύτιμη η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

“Από την άσκηση βγήκαν πολλά και ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβάσου για την εξαιρετική συνεργασία μας σε όλους τους τομείς της άσκησης” σχολίασε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου.


Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin