Connect with us

Σαμιακά

Αστυνομική διεύθυνση Σάμου: Όχι στη παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων

Published

on

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σε συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση Σάμου με θέμα «Παθητική και Ενεργητική Κακοποίηση των Ζώων» στην Αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιολίς»,το απόγευμα του Σαββάτου (10/3).

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και την ισχύουσα ελληνική Νομοθεσία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλης, η πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου Σάμου κ. Brigitte Huber-Thumianides και ο Τομεάρχης σε περιστατικά κακοποιήσεων και καταγγελιών του Σωματείου κ. Ευάγγελος Καλογερής.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Λιμενάρχη Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Διευθυντής Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Σάμου κ. Σταμάτης Τσολακάκης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή» κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β΄. κ. Δημήτριος  Λούκος, Διοικητής Α.Τ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Ο κ. Λούκος, ανάλυσε διεξοδικά τα θέματα που αφορούν, την ενεργητική και παθητική κακοποίηση των ζώων αλλά και την νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα .

Επίσης, έδωσε οδηγίες με ποιο τρόπο μπορεί να γίνουν οι καταγγελίες στις Αρχές, σχετικά με την κακοποίηση των ζώων, απο τους ιδιοκτήτες τους. Ο Αστυνόμος Β΄αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων, ενώ παράλληλα εξήγησε πως γίνεται η μεταφορά ζώων συντροφιάς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, παρουσίασε τις ενέργειες των Αρμόδιων Υπηρεσιών αναφορικά, με την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο κ. Δημήτριος Λούκος, τόνισε οτι αστυνομία οφείλει να δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό, προστατεύει τα ζώα από την κακομεταχείριση, οδηγεί τους δράστες στη δικαιοσύνη και φροντίζει, σε συνεργασία με τους δήμους και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, ώστε τα αδέσποτα ζώα να βρίσκουν στέγη.

Υπήρξε διάλογος με το κοινό.

Η ημερίδα θα επαναληφθεί αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 19.00’ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην πλατεία του Καρλοβάσου

Comments

comments

Σαμιακά

2 συμβατοί εθελοντές δότες μυελού των οστών απο την Σάμο

Published

on

By

Συνολικά 2 συμβατοί εθελοντές δότες μυελού των οστών απο την Σάμο , βρέθηκαν στη διάρκεια δυο ετών από τα 1.400 δείγματα που είχε συλλέξει το τμήμα Αιμοδοσίας  του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Η διευθύντρια του τμήματος  κ. Βάσω Ευστρατίου μιλώντας στο Ράδιο Αρμονία και στην Σταματία Ράπτη αναφέρθηκε στους δυο συμβατούς  εθελοντές δότες μυελού των οστών, εκ των οποίων ο ένας ήδη έχει δώσει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, σε  ασθενή απο την Γερμανία του οποίου η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.Η κ. Ευστρατίου τόνισε παράλληλα την σημασία να γίνει κάποιος δοτής μυελού των οστών.

Το γενικό Νοσοκομείο Σάμου συνεργάζεται με τον  Σύλλογο «’Οραμα Ελπίδας» .

Ο μυελός των οστών παράγει κάθε μέρα 500 δισεκατομμύρια κύτταρα μεταξύ των οποίων και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η «αστυνομία» του σώματος μας που μας προστατεύει από το να παθαίνουμε λοιμώξεις αλλά και καρκίνο. Τα ΔΙΚΑ σου ανοσοποιητικά κύτταρα που παράγει ο μυελός των οστών σου μπορούν να νικήσουν την λευχαιμία του ασθενή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέες μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

Published

on

By

Νέες μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ,22 Ιουνίου, σε δύο περιστατικά.
Στο πρώτο,πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018” εντόπισε 46 αλλοδαπούς,πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Την ίδια ώρα ένα δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, όταν 51 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν απο τα τουρκικά παράλια σε ακτή του Καρλοβάσου. Συνολικά οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί είναι 97.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

52 νέα έργα υποδομών 17,9 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 17,9 εκατ. ευρώ για 52 νέα έργα υποδομών.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα διατεθούν κυρίως για οδικά έργα, για συντήρηση κτιριακών υποδομών, κατασκευή και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων, έργα ηλεκτροφωτισμού κ.ά. σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Φούρνους και Ψαρά.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς,  προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων  υποδομών που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017