21.7 C
Σάμος
03/12/2023
Σαμιακά

Ομιλία του Αν. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Φωτάκη στη Σάμο

Τη Σάμο επισκέφτηκε σήμερα ο Αν. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης.

Ο κ Φωτάκης πραγματοποίησε ομιλία το απόγευμα της Πέμπτης (15/3) στο ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ, με θέμα: «Έρευνα, καινοτομία και οικονομία της γνώσης”.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσα από την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία καθώς και για τα Περιφερειακά Συμβούλια Έρευνας και Καινοτομίας τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί και μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία στο νέο διεθνές οικονομικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη προλόγισαν ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και ο Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κ. Νίκος Κακλαμάνης. Την ομιλία παρακολούθησαν, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί αλλά και πολίτες.

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της λεγόμενης οικονομίας της γνώσης, με την κατανομή δημόσιων πόρων, συνολικού ύψους 393,7 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Ερευνώ- Δημιουργώ- Καινοτομώ” σε 685 ερευνητικά έργα, από τα οποία τα 498 αφορούν συνεργασίες επιχειρήσεων με δημόσιους ερευνητικούς φορείς.

Υπολογίζεται  σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ότι θα στηρίξει περί τις 4.400 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δίνοντας έμφαση στα απαιτούμενα  μέτρα για την αναστροφή του brain drain.

Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε την δημιουργία του Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής ή Ιατρικής Ακριβείας, με στόχο την έρευνα και τις κλινικές εφαρμογές της για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με σύγχρονες προσεγγίσεις μοριακής ιατρικής προσβάσιμες από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τέλος αναφορά έγινε και στην πρόσφατη ίδρυση της Tesla Greece, που καταρχάς θα εστιάσει σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης που σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου τύπου επενδύσεων στη χώρα, που βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία.

Υπήρξε διάλογος με το κοινό.

Η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Κ. Φωτάκη, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 16/3/2018 στο Καρλόβασι ακυρώνεται λόγω έκτακτων υποχρεώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού.

 

Related posts

Συγκίνηση στην τελετή ονοματοδοσίας του Σταδίου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου»

admin

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

admin

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

admin

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

admin

Επιμελητήριο Σάμου: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»,

admin

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

admin

Τα δρομολόγια του “Νήσος Κάλυμνος” για Σάμο

admin

Αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης για την υγεία στη Σάμο

admin

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Καρλοβάσου κατά της Covid-19

admin