12.2 C
Σάμος
08/12/2023
Σαμιακά

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός απο τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Σάμου

«Ανεβάζει» ρυθμούς η γερμανική εταιρεία Fraport Greece που έχει αναλάβει την διαχείριση του αεροδρομίου μας , δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι θα λάβει τέλος γρήγορα η ταλαιπωρία επισκεπτών και ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της έλλειψης θέσεων παρκαρίσματος στο αεροδρόμιο.

Αρκετοί είναι εκείνοι που τις τελευταίες μέρες μας παραπονέθηκαν για μια απαράδεκτη κατάσταση, καθώς όχι μόνο δεν βρίσκουν θέση πάρκινγκ, αλλά και η διέλευση τους προς το αεροδρόμιο καθίσταται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, μια και ο δρόμος που οδηγεί στο χώρο του αεροδρομίου καταλαμβάνεται σε ώρες αιχμής και από τις δυο πλευρές του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Ως οφείλαμε και έπειτα από τις διαμαρτυρίες αρκετών συμπολιτών, μας ιδίως απομακρυσμένων περιοχών ,επικοινωνήσαμε με τον Airport Manager SMI (αεροδρόμιο Σάμου) της Fraport Greece κ. Γιώργο Καραδήμο, ο οποίος όμως θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα μας μόνο εάν αυτά καταθέτονταν γραπτώς.

Ευχάριστα όμως μας εξέπληξε το γεγονός ότι ο ίδιος επικοινώνησε με στελέχη της κορυφαίας αυτής εταιρείας, τα οποία και έδωσαν την άδεια στον κ. Γιάννη Παπάζογλου υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρίας να επικοινωνήσει μαζί μας και να απαντήσει στο φλέγον θέμα που μας απασχολεί και πριν καν αποστείλουμε την επιστολή.

Ο ίδιος μας ανέφερε ότι πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει στο νησί μας για την παρουσίαση των έργων βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου μας ,την οργανωτική δομή και το γενικότερο ‘Management’-πάντα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σάμου με βάση τα διεθνή πρότυπα, η λειτουργία του με βάση τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα ασφαλείας , η προσέλκυση εταιρειών και αεροσκαφών από όλες τις περιοχές του κόσμου και η επιχειρησιακή αξιοποίηση της υποδομής στο έπακρο, αποτελούν τους βασικούς στόχους της εταιρείας «Fraport», σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρίας.

Αναφερθείς όμως στο επίμαχο θέμα ο κ.  Παπάζογλου ήταν σαφής . Οι εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του Ιουλίου. Μέχρι τότε θα εκτελεστούν μικρής κλίμακας εργασίες που θα δώσουν μία αίσθηση της επερχόμενης αλλαγής. Δυστυχώς το αδειοδοτικό πλαίσιο και οι κανόνες που διέπουν ως είθισται το ελληνικό δημόσιο , είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των εργασιών και μέχρι τότε ο κ. Παπάζογλου συνέστησε κατανόηση και υπομονή.

«Έχουμε δώσει έμφαση στην επέκταση του τερματικού σταθμού και έχει προετοιμαστεί η όλη διαδικασία σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, το οποίο είναι μέχρι τέλος Ιουλίου. Μέχρι τότε θα επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση και ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού». «Έχουμε προβλέψει» συνέχισε «ακόμη 50 θέσεις πάρκινγκ , ενώ έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων συνεργαζόμενων με την εταιρία».

Όσο για το πάρκινγκ ο κ. Παπάζογλου μας ανέφερε μια επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση, η οποία έχει σχέση με παρκαρισμένα στο χώρο οχήματα εδώ και μήνες και μέχρι σήμερα λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας δεν έχει κατακτάει εφικτή η απομάκρυνση τους.

Φυσικά αναφέραμε και τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε όλους μας και ιδίως στους τουρίστες, μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου αν πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες, όμως ο ίδιος μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Τέλος εκμεταλλευόμενοι την επικοινωνία με τον κ. Παπάζογλου τον ρωτήσαμε για την αύξηση η την μείωση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του νησιού μας. Μας απάντησε ότι υπάρχει αύξηση της τάξης του 5 % στο πρώτο τετράμηνο του 2018, κάτι το οποίο μας γέμισε αισιοδοξία, καθώς από το επόμενο διάστημα όλοι ευελπιστούν ότι εφέτος ο αριθμός αυτός θα γίνει διψήφιος αν όλα φυσικά εξελιχθούν ομαλά.

Related posts

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Mε λαμπρότητα τα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των Θαλασσών

admin

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στους χώρους της τέχνης

admin

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin