Connect with us

Σαμιακά

Η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου φέρνει αντιδράσεις

Published

on

Ξεκίνησε η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου  ρέματος από τον κόμβο της ΔΕΗ στο Καρλόβασι , μέχρι την έξοδο της παραρεμάτιας περιοχής  και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής προέβαλλε επιτακτική η ανάγκη κοψίματος των κλαδιών, διότι υπήρχε επικινδυνότητα.
Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της Σταματίας Ράπτη στο “Φως της δημοσιότητας¨, αναφέρει :
Ο κ. Αντιδήμαρχος επιδείκνυε το χαρτί απόφασης από την επιτροπή ποιότητας ζωής και την έκθεση της αρμόδιας γεωπόνου του δήμου, όπου και εδώ υπάρχουν προεκτάσεις.

Δυο Καρλοβασίτες ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και επικοινωνήσαμε και με τους δυο. Ο κ. Γιώργος Διακοσταμάτης μας είπε ότι την πρώτη φορά που η πρόταση ήρθε στο συμβούλιο και προέβλεπε την κοπή κάποιων δένδρων, ομόφωνα το απέρριψαν. Στην δεύτερη συνεδρίαση ομόφωνα ψήφισαν την κλαδοκοπή, αλλά την κατάλληλη περίοδο.

Με τον δεύτερο κύριο που επικοινωνήσαμε τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη μας είπε ότι δεν έχει επίσης υπογράψει την κοπή των δένδρων, παρά μόνο το μερικό κλάδεμα τους και πάλι όμως την κατάλληλη εποχή.

Η τρίτη κυρία που είναι στην  επιτροπή ποιότητα ζωής την κ. Καραγιαννη Ιωάννα, επίσης επικοινωνήσαμε και μας ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση, αλλά και να ήταν  δεν θα ψήφιζε το θέμα διότι η αυτοψία που διενήργησε η γεωπόνος κάνει λόγο για κόψιμο 6 δένδρων .
 Όμως ένσταση προβάλλουν και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, οι οποίοι κρίνουν ότι παρακάμφθηκε η νομοθεσία και δεν έλαβαν γνώση του θέματος και όπως προβλέπει ο Καλλικράτης .
Ο κύριος Αντιδήμαρχος μας είπε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό δεν θα πληρωθεί , ο ίδιος  όμως μας εξέφρασε διαφορετική άποψη.
Και αναρωτιόμαστε έγινε ο διαγωνισμός όπως η νομοθεσία προβλέπει και επιλέχθηκε η μικρότερη προσφορά, η το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση;

Comments

comments

Σαμιακά

Απεργία της ΑΔΕΔΥ και διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και μεταναστών

Published

on

By

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Σάμο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Σάμο σήμερα Πέμπτη, με τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία παράλληλα με τις διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών για τα νέα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ως στόχο την μόνιμη πρόσληψη  εκατοντάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα , ενώ κινούνται ενάντια στο “προσοντολόγιο” που οραματίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Εντύπωση προκάλεσε η ξαφνικη παρουσία περίπου 50 μεταναστών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποιησης Σάμου  οι οποίοι συγκεντρωθηκαν απέναντι απο τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των εκπαιδευτικών στη Πλατεία Πυθαγόρα, όπου με πρόχειρα πανό στα χέρια ζητούσαν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί .

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Άσκηση σεισμού και φωτιάς στο Νοσοκομείου Σάμου

Published

on

By

Πως θα αντιμετωπιστεί ένας σεισμός από το προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου και η ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς στο υπόγειο του Νοσοκομείου, με μερική εκκένωση του κτηρίου, είναι το σενάριο που προβλέπει η επιχειρησιακή άσκηση έκτακτης ανάγκης, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Σαμου :

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων εκτάκτων αναγκών «ΠΕΡΣΕΑΣ» και «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.00, έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας – άσκηση μερικής εκκένωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Την άσκηση θα εποπτεύσει ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ.Ν.Παπαευσταθίου.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Κέρκης: Να συνεχίσουμε να γράφουμε μαζί ιστορία

Published

on

By

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η ομάδα του Κέρκη δίνει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα για την νέα χρονιά, απέναντι στην ομάδα Νέοι Βύρωνα,στα πλαίσια της 3 αγωνιστικής του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Στόχος να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους και να πανηγυρίσουν στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Σάμου την δέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ομάδα του Κέρκη σημειώνει: Σας περιμένουμε όλους εκεί για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να συνεχίσουμε να γράφουμε μαζί ιστορία.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017