14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου φέρνει αντιδράσεις

Ξεκίνησε η κλαδοκοπή στην περιοχή του Κερκήτειου  ρέματος από τον κόμβο της ΔΕΗ στο Καρλόβασι , μέχρι την έξοδο της παραρεμάτιας περιοχής  και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής προέβαλλε επιτακτική η ανάγκη κοψίματος των κλαδιών, διότι υπήρχε επικινδυνότητα.
Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της Σταματίας Ράπτη στο “Φως της δημοσιότητας¨, αναφέρει :
Ο κ. Αντιδήμαρχος επιδείκνυε το χαρτί απόφασης από την επιτροπή ποιότητας ζωής και την έκθεση της αρμόδιας γεωπόνου του δήμου, όπου και εδώ υπάρχουν προεκτάσεις.

Δυο Καρλοβασίτες ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και επικοινωνήσαμε και με τους δυο. Ο κ. Γιώργος Διακοσταμάτης μας είπε ότι την πρώτη φορά που η πρόταση ήρθε στο συμβούλιο και προέβλεπε την κοπή κάποιων δένδρων, ομόφωνα το απέρριψαν. Στην δεύτερη συνεδρίαση ομόφωνα ψήφισαν την κλαδοκοπή, αλλά την κατάλληλη περίοδο.

Με τον δεύτερο κύριο που επικοινωνήσαμε τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη μας είπε ότι δεν έχει επίσης υπογράψει την κοπή των δένδρων, παρά μόνο το μερικό κλάδεμα τους και πάλι όμως την κατάλληλη εποχή.

Η τρίτη κυρία που είναι στην  επιτροπή ποιότητα ζωής την κ. Καραγιαννη Ιωάννα, επίσης επικοινωνήσαμε και μας ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση, αλλά και να ήταν  δεν θα ψήφιζε το θέμα διότι η αυτοψία που διενήργησε η γεωπόνος κάνει λόγο για κόψιμο 6 δένδρων .
 Όμως ένσταση προβάλλουν και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου, οι οποίοι κρίνουν ότι παρακάμφθηκε η νομοθεσία και δεν έλαβαν γνώση του θέματος και όπως προβλέπει ο Καλλικράτης .
Ο κύριος Αντιδήμαρχος μας είπε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό δεν θα πληρωθεί , ο ίδιος  όμως μας εξέφρασε διαφορετική άποψη.
Και αναρωτιόμαστε έγινε ο διαγωνισμός όπως η νομοθεσία προβλέπει και επιλέχθηκε η μικρότερη προσφορά, η το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση;

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin