25 C
Σάμος
17/06/2024
Ελλάδα

21 Πύραρχοι αποφοίτησαν από τη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2023, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Πυράρχων, στον προαύλιο χώρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

Ο Διοικητής της εν λόγω Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής  Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών. Η σύγχρονη κοινωνία στηρίζεται πλήρως στις εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης, η οποία εξελίσσεται διαρκώς ανατρέποντας ταχύτατα τα ισχύοντα δεδομένα. Η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή όλων μας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Από αυτή τη δυναμική της ανανέωσης προκύπτει λοιπόν η ανάγκη της συνεχούς, δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης.

Ο Διοικητής της Σχολής, αφού διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών, προκειμένου να είναι έτοιμοι και ικανοί να συνεχίσουν την αποστολή τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, απευθύνθηκε στους απόφοιτους της Σχολής και ανέφερε: «…Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της σταδιοδρομίας σας, πριν περάσετε στην επόμενη βαθμίδα του ανώτατου αξιωματικού. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις γνώσεις που αποκομίσατε ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Αλλά ταυτόχρονα επιδιώξτε το ίδιο και για τους υφισταμένους σας. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό. Αναζητήστε το νέο, δοκιμάστε το και εφαρμόστε το. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις σύγχρονες τακτικές και αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της Σχολής, εκτελώντας εκ περιτροπής και τις λοιπές υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι υγεία και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην πυροσβεστική σας σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς επέδωσε τα διπλώματα στους είκοσι ένα (21) αποφοιτήσαντες Πυράρχους και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε: «… με την ολοκλήρωση των σπουδών σας στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, προετοιμαστήκατε με εφόδια γνωσιακά, απαραίτητα για την περαιτέρω επιτελική σας εξειδίκευση και αναβάθμιση. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που καθιστούν το έργο μας ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο. Μόνο με αμείωτο εργασιακό ρυθμό, ενδιαφέρον και αφοσίωση στο καθήκον θα καταφέρνουμε να μειώνουμε τις επιπτώσεις των καταστροφών. Εύχομαι σε όλους, να έχετε μια επιτυχή υπηρεσιακή διαδρομή και δυναμική ιεραρχική ανέλιξη, η οποία θα συνοδεύεται από το προσωπικό επαγγελματικό σας στίγμα και την καθοριστική συμβολή σας, για την ενδυνάμωση των θεμελιωδών πυλώνων του Σώματος και την παράλληλη αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών στην κοινωνία».

Η Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, Πυράρχων, λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός της λειτουργίας της είναι η συμπλήρωση της επαγγελματικής μόρφωσης των ανώτερων αξιωματικών, η ανάλυση και συζήτηση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η έρευνα, η μελέτη και η ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα και προβλήματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, καθώς και στα θέματα επικοινωνίας δημοσίων σχέσεων και σχέσεων κράτους πολίτη, με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών που θα προάγουν και θα εξελίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις του Διεθνούς Συστήματος.

Στο πρόγραμμα σπουδών της, η Πυροσβεστική Ακαδημία έχει συμπεριλάβει τρεις κύκλους με τα αντίστοιχα μαθήματα και σημαντικό αριθμό διαλέξεων με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος ενώ η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιδιωτών , επέτρεψε στους σπουδαστές  να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Πέτρου, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρχιπύραρχος Γεώργιος Καρακίτσιος, καθώς και άλλοι επιτελείς Αξιωματικοί.

Related posts

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή με τραύματα στον λαιμό η 11χρονη Βασιλική

admin

Ευρωεκλογές 2024: Live τα αποτελέσματα

admin

Ανακαλύψτε την Αθήνα όπως ένας ντόπιος

admin

Με χαμηλές πληρότητες ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

admin

Χίος: Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της χάρισε τη ζωή (Video)

admin

Η εισαγγελική πρόταση για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη

admin

Λάρισα: 41χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τραυματισμό βρέφους

admin

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

admin

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

admin