15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Πολιτικά

Το ΕΠΑΜ Σάμου για την επίσκεψη του Γ.Καμουτσάκου στη Σάμο

Εν όψει της αυριανής (12/7/2019) επίσκεψης  στη Σάμο του κ. Καμουτσάκου Γ., αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής της  νεοσυσταθείσας κυβέρνησης της ΝΔ, η ΤΟ  ΕΠΑΜ Σάμου ζητά από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και τον βουλευτή Σάμου, να απαντήσουν αν  δεσμεύονται, και με ποιον τρόπο,  στα παρακάτω ζητήματα.

  • Να λειτουργεί στη Σάμο αποκλειστικά και μόνο Κέντρο Καταγραφής βραχείας διαμονής (10-15 ημερών).
  • Να διενεργείται προληπτικός υγιειονομικός έλεγχος όλων των νεοαφιχθέντων μεταναστών.
  • Να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο και το Κέντρο Μεταναστών-Προσφύγων με τις κατάλληλες κρατικές δομές υγείας και επαρκές προσωπικό.
  • Να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός των μεταναστών στα ακριτικά νησιά με απαλοιφή των σχετικών παραγράφων της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Να μην δημιουργηθεί 2ο Hotspot στο νησί και να ακυρωθεί η έγκριση δημιουργίας hotspot στην περιοχή των σφαγείων Κνίτη σε άμεση γειτνίαση με τον οικισμό των Μυτιληνιών.
  • Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης και διαμονής στο υπάρχον κέντρο.
  • Να προστατευτούν όλες οι στρατηγικής σημασίας για την στρατιωτική άμυνα του νησιού θέσεις.
  • Να επιβληθούν στην Τουρκία περιοριστικά μέτρα ως αντίδραση για την δουλεμπορική πρακτική που εφαρμόζει, χρησιμοποιώντας το μεταναστευτικό πρόβλημα ως όπλο της αναθεωρητικής επεκτατικής της πολιτικής στο Αιγαίο, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο τόσο για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες όσο και για τις ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές.
  • Να εξαρθρωθούν άμεσα όλα τα δουλεμπορικά δίκτυα που δρουν στη χώρα, να ελεγχθεί η δράση των ΜΚΟ  και να τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο η κάθε μορφή  παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από ιδιωτικούς φορείς.
  • Να απελαθούν πάραυτα όσοι τζιχανιστές και μαχητές του ISIS έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και την Interpol ότι υπάρχουν και κινούνται ελεύθερα τόσο στα ακριτικά  νησιά όσο και στην υπόλοιπη χώρα και όποιοι επιδεικνύουν εγκληματική και παραβατική συμπεριφορά απειλώντας την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.
  • Να χορηγούνται στους ταυτοποιημένους ως πρόσφυγες τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μεταβούν σε όποια χώρα επιθυμούν, όπως προβλέπει και το ισχύον Διεθνές Δίκαιο, ώστε να μην μετατρέπεται η χώρα μας σε χώρο αποθήκευσης ψυχών.
  • Να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και να επαναλειτουργήσει η πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης όσων δηλώνουν Σύριοι πολίτες και να διευκολυνθεί η επιστροφή στην πατρίδα τους, τώρα που ο πόλεμος τελείωσε.

Αιτούμαστε τη δημόσια τοποθέτηση και τις επίσημες δεσμεύσεις της νεοσυσταθείσας κυβέρνησης της ΝΔ, του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Κουμουτσάκου Γ.,  και του βουλευτή Σάμου, κ. Στεφανάδη Χ., επί όλων των παραπάνω ζητημάτων .

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin