Connect with us

Σαμιακά

Πανεπιστήμιο για 18 πρόσφυγες στο Καρλόβασι

Published

on

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά απο απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος τον Αύγουστο του 2015 μπορούν πλέον να φοιτήσουν  άνευ εξετάσεων, πρόσφυγες  που αιτούνται άσυλο, στις σχολές του σε Ρόδο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Σύρο.

«Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσφύγων» είναι η ονομασία του νέου προγράμματος  του υπουργείου Παιδείας που εφαρμόζεται και στο πανεπιστημιακό ίδρυμα Σάμου με έδρα το Καρλόβασι.

Αρχικά θα γίνεται η διδασκαλία κυρίως της ελληνικής γλώσσας, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δώδεκα γλώσσες.

Στην συνέχεια μια κοινωνική υπηρεσία του Ιδρύματος θα κατευθύνει τους πρόσφυγες στις σωστές γι’ αυτούς σπουδές που θα ακολουθήσουν .

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι ,ήδη μια φορά την εβδομάδα μεταφέρονται 18 πρόσφυγες για την εκμάθηση σε πρώτη φάση της ελληνικής Γλώσσας ,ενώ έχουν ζητήσει(Υπάτη Αρμοστεία) από το ΚΤΕΛ Σάμου και από τα Ραδιοταξί σε Βαθύ και Καρλόβασι, προσφορές για την μεταφορά 18 προσφύγων απο την πόλη της Σάμου στο ίδρυμα και επιστροφή σε καθημερινή βάση το επόμενο διάστημα .

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 28 Σεπτεμβρίου του 2017 ανέφερε :

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρου Συρόπουλου, στο Νορβηγικό περιοδικό Universitetsavisa για τις δράσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων και την προοπτική συνέχισης των σπουδών τους στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Οι βασικές θέσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου  έγκεινται στα εξής: α) το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρωτοστάτησε πριν δύο χρόνια με εμπεριστατωμένη πρόταση για την ανάγκη και τη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων προσφύγων, β) η λύση του προβλήματος δεν ωφελεί μόνο τους πρόσφυγες αλλά και την Ελλάδα και κάθε χώρα-αποδέκτη προσφύγων, εφόσον προσφέρει στους πρόσφυγες αυτοσεβασμό, τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μέλλον στο οποίο δεν θα εξαρτώνται από την οικονομική ενίσχυση του κράτους που θα τους δεχτεί, αλλά θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτό την επένδυση που αυτό θα κάνει σε αυτούς μέσω των σπουδών τους.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Published

on

By

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφεται στην Π.Ε. Σάμου, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) το τελευταίο 24ωρο .

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στη χώρα είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας…
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με #COVID19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω…
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη…

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Χατζηχριστοδούλου για προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία- Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Published

on

By

Με ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ Ανατ. Σάμου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανατροπή», Χρήστος  Χατζηχριστοδούλους ανέφερε:

«Κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς ενημερωθήκαμε ότι αν το κράτος δεν βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο, οι υποδομές που απαιτούνται για να τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές, μπορεί να μην είναι έτοιμες. Τελικά, ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον και δεν ευθύνεται κανένας για όλη αυτή την κατάσταση;».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή