Connect with us

Σαμιακά

Επιστημονική εκδήλωση «Πρόληψη, μια ενσυνείδητη πράξη»

Published

on

Επιστημονική εκδήλωση που στόχευε στην πρόληψη του καρκίνου με θέμα «Πρόληψη – μια ενσυνείδητη πράξη» πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ, στο πλαίσιο των δράσεων μέριμνας για το προσωπικό, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΑΚΟΣ: Θεραπεία σώματος και ψυχής».

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με στόχο να γίνει κοινό κτήμα και συνείδηση το ότι ο καρκίνος δεν αποτελεί πλέον “επάρατη νόσο” αλλά μία ασθένεια, που αν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα αποθεραπεύεσαι: «κλειδί» στην αποτροπή του καρκίνου η πρόληψη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σημαντικές ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως οι:

-Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της AΚΟΣ με θέμα «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση »

-Δρ. Σπύρος Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος με θέμα«Πρόληψη του Καρκίνου του Ουροποιητικού»

-Δρ. Νικόλαος Τρικοιλίδης, Συνταγματάρχης, Παθολόγος με θέμα«Πρόληψη του Μεταβολικού Συνδρόμου»

-Δρ. Ευάγγελος Γραμματικός, Παιδίατρος με θέμα«Εμβολιασμός: μια πράξη ευθύνης»

-Δρ. Ισαάκ Μιχαηλίδης, Αντισυνταγματάρχης, Ψυχίατρος με θέμα«Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας»

Την διάλεξη παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αντιπροσωπείες στελεχών, πολιτικού προσωπικού, στρατιωτών θητείας των μονάδων καθώς και κοινό από την τοπική κοινωνία.

Οι επιστημονικές αυτές εκδηλώσεις, εντάσσονται σε μια σειρά δράσεων ενημέρωσης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς και αποσκοπούν στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, ως μέσο αντιμετώπισης της παγκόσμιας μάστιγας του καρκίνου.

Την εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών σε όλους τους ομιλητές ο ταξίαρχος διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής.    

Comments

comments

Σαμιακά

Μήνυση υπέβαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου σε γιατρό

Published

on

By

Στην δικαιοσύνη καταφεύγει ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος κατά ιατρού του ιδρύματος, διότι δημοσιοποίησε τα ονόματα των γιατρών στην υπόθεση των πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, υποστήριξε στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σταματίας Ράπτη, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός με ανάρτησή του στο facebook δημοσιοποίησε τα ονόματα των συναδέλφων του, ενώ υπήρχαν και για τον ίδιον απαξιωτικά ,υβριστικά σχόλια όπως “Ο διοικητής τους έδωσε στην ασφάλεια ως αντάλλαγμα για να παραμείνει στη θέση του ως διοικητής με τη νέα κυβέρνηση”.

Ο κ. Θεόφιλος, φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι η τιμή και αξιοπρέπεια του καθενός είναι πάνω απο όλα .

Ακούστε τι δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Θεόφιλος, στο Ράδιο Αρμονία 103,2.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθεροι ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια του ΚΥΤ

Published

on

By

Δυο ακόμη συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα των πλαστών Πιστοποιητικών αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο την απολογία τους.

Πιο συγκεκριμένα απο την Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ένας εκ´ των ιατρών ,ενώ χθές μετά την απολογία της, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου απο τη χώρα, την καταβολή του ποσού 2000 ευρώ καθώς και την υποχρεωτική παρουσία της στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα αφέθηκε ελεύθερη και νοσηλεύτρια του Κ.Υ.Τ.

Την εκπροσώπησή τους έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Αθανασίας Καλτάκη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθερος ο γιατρός του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση 1 φορά ανά μήνα στο Α.Τ. και εγγύηση ποσού 5.000 ευρώ, αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γιατρός (γενικός χιειρουργός) του ΚΥΤ Σάμου, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά έναντι αμοιβής σε μετανάστες και πρόσφυγες με σκοπό την ταχύτερη διοχέτευσή τους στην ενδοχώρα.

Την υπεράσπιση και εκπροσώπηση του γιατρού έχει αναλάβει το Δικηγορικό Γραφείο του Δημητρίου Βούρου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017