21.1 C
Σάμος
02/12/2023
Πολιτιστικά

«Καράβια βγήκαν στη στεριά» στον Όρμο Μαραθοκάμπου

Στο γραφικό ψαροχώρι του Όρμου Μαραθοκάμπου, τα παλιά ξύλινα σκαριά που διέσχιζαν με τις αρματωσιές τους το Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου, βγήκαν απ’ τα οικογενειακά άλμπουμ, και απαθανατίστηκαν στους τοίχους του χωριού.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες με τη τεχνοτροπία του ιδιαίτερου ζωγραφικού Γκράφιτι, με τις φωτοσκιάσεις της τρισδιάστατης εικονικής ζωγραφικής αποτύπωσαν με εκπληκτική πιστότητα τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Σκαριά, ανθρώπους, εργαλεία, πρωτοτάξιδα καΐκια, και εικόνες της εποχής των ταρσανάδων, ζωντάνεψαν τις μνήμες των περασμένων καραβομαστόρων, και την πολύβοη ζωή, των δεκαετιών 50 και 60.

Το σπουδαίο αυτό έργο πραγματοποιήθηκε απ’ τις ενέργειες του  Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Όρμου Μαραθοκάμπου, με πρωτοβουλία της προέδρου Μένης Βακίρη.

Με ενέργειές και τις ανάλογες γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις προς το υπουργείο Πολιτισμού, εντάχτηκε σε μικρό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, και χρηματοδοτήθηκε με το ένα τρίτο περίπου του συνολικού κόστους, που έφτανε τις 20.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα του ποσού, θα συμπληρωθούν από χορηγίες δωρητών, με τις ενέργειες της προέδρου Μένης Βακίρη.

Τα έργα δημιούργησαν οι εξής καλλιτέχνες : Simple G, BillyGee, Alex Martinez, Yiakou.

Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή! Πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό εξωραϊστικό Σύλλογο Όρμου Μαραθοκάμπου για την πρωτοβουλία.

Δείτε ορισμένα απο τα εκπληκτικά έργα που ακολουθούν.

Βίντεο Θανάσης Βουρλιώτης .

 

Related posts

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

admin

«Το Άξιον Εστί» – Επανάληψη της εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Σάμου αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

admin

Εικόνες και μνήμες του ’40» από τη θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ

admin

Πιστό αντίγραφο του Κούρου της Σάμου στο… Μόναχο!

admin

Νέο Δ.Σ στο Σύλλογο Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη»

admin

“Χειροποίημα”: Έκθεση – Bazaar την Κυριακή 26 Νοεμβρίου

admin

“Ασκατασούνα – Ξέφτια Ελευθερίας” – Μάνος Χατζηγιάννης

admin

“Η Μούσα των Σαμίων” επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών

admin

«Το Άξιον Εστί»: Εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από το Μουσικό Σχολείο Σάμου

admin