Connect with us

Πολιτιστικά

«Καράβια βγήκαν στη στεριά» στον Όρμο Μαραθοκάμπου

Published

on

Στο γραφικό ψαροχώρι του Όρμου Μαραθοκάμπου, τα παλιά ξύλινα σκαριά που διέσχιζαν με τις αρματωσιές τους το Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου, βγήκαν απ’ τα οικογενειακά άλμπουμ, και απαθανατίστηκαν στους τοίχους του χωριού.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες με τη τεχνοτροπία του ιδιαίτερου ζωγραφικού Γκράφιτι, με τις φωτοσκιάσεις της τρισδιάστατης εικονικής ζωγραφικής αποτύπωσαν με εκπληκτική πιστότητα τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Σκαριά, ανθρώπους, εργαλεία, πρωτοτάξιδα καΐκια, και εικόνες της εποχής των ταρσανάδων, ζωντάνεψαν τις μνήμες των περασμένων καραβομαστόρων, και την πολύβοη ζωή, των δεκαετιών 50 και 60.

Το σπουδαίο αυτό έργο πραγματοποιήθηκε απ’ τις ενέργειες του  Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Όρμου Μαραθοκάμπου, με πρωτοβουλία της προέδρου Μένης Βακίρη.

Με ενέργειές και τις ανάλογες γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις προς το υπουργείο Πολιτισμού, εντάχτηκε σε μικρό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, και χρηματοδοτήθηκε με το ένα τρίτο περίπου του συνολικού κόστους, που έφτανε τις 20.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα του ποσού, θα συμπληρωθούν από χορηγίες δωρητών, με τις ενέργειες της προέδρου Μένης Βακίρη.

Τα έργα δημιούργησαν οι εξής καλλιτέχνες : Simple G, BillyGee, Alex Martinez, Yiakou.

Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή! Πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό εξωραϊστικό Σύλλογο Όρμου Μαραθοκάμπου για την πρωτοβουλία.

Δείτε ορισμένα απο τα εκπληκτικά έργα που ακολουθούν.

Βίντεο Θανάσης Βουρλιώτης .

 

Comments

comments

Πολιτιστικά

Γιορτή κρασιού στο Πάνδροσο Σάμου

Published

on

By

Γιορτή κρασιού διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου, την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ, στην πλατεία πλησίον του Ναού, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξωτερική επισκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού. Με Ελληνική νησιώτικη μουσική από την ορχήστρα του Βαγγέλη Γιαγιά.

Φώτο pandrossos.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Οι ομορφιές της Σάμου στο Ισραήλ

Published

on

By

Στο Ισραήλ προβλήθηκε χθες η ταξιδιωτική εκπομπή για τη Σάμο, που στόχο έχει την τουριστική προβολή του νησιού μας.

Δείτε παρακάτω την εκπομπή.

Σαμιακόν Βήμα

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια

Published

on

By

Κορυφώνονται το επόμενο τριήμερο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο νησί μας.

Οι δράσεις του έχουν ως αντικείμενο την επιστήμη, την φιλοσοφία, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της γιορτής των Ηραίων, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της αρχαίας Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια αποτελεί τη μεγάλη γιορτή των εθελοντών, καθώς περισσότερα από 400 άτομα συμμετέχουν εθελοντικά στην διεξαγωγή του.

Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων στις όχθες του Ίμβρασσου ποταμού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Τίνα Αλεξοπούλου στην απαγγελία και Ζαφειρώ Χατζηφωτίου στο τραγούδι. Στις 21.00 θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία του Ηραίου.

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής αγώνας δρόμου γυναικών από τον αρχαίο ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο, ενώ στις 9 θα ξεκινήσει η μεγάλη πομπή των Ηραίων από το δημοτικό σχολείο Πυθαγορείου, με μουσικά και χορευτικά δρώμενα στον κεντρικό δρόμο και στο λιμάνι Πυθαγορείου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017