6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Σαμιακά

NOPERA..

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

1.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση για ανάγκες του ιδρύματος εξασφάλισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Στην Ικαρία η άσκηση ετοιμότητας «Υγρό Πυρ 2023» από την Π.Υ.

admin

Ο Deivid Junior Costa στον Κέρκη

admin

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

admin

Τσεσμελής Ευάγγελος: Η κουλτούρα μας είναι ασύμβατη με τέτοιου είδους επιλογές

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με τη πυρκαγιά σε supermarket στο Μαραθόκαμπο

admin

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για καταφύγιο: Ο Δήμος να προχωρήσει σε απευθείας αγορά οικοπέδου

admin

H Κοινότητα Καρλοβάσου τίμησε τη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

admin