Connect with us

Σαμιακά

Χωρισμός: Πώς να ωφεληθείς από την κατάσταση

Published

on

Όλοι έχουμε βιώσει ένα χωρισμό. Κι όλοι έχουμε νιώσει τον πόνο που προκαλεί ο χωρισμός.

Ειδικότερα, αν είναι πολύ φρέσκος ή επήλθε μετά από δύσκολες ή αντικρουόμενες καταστάσεις, μπορεί να αποτελέσει μια ψυχοφθόρα διαδικασία.

Δεν έχει σημασία αν ήμασταν εμείς που ορίσαμε το τέλος ή το μέχρι πρότινος έτερο ήμισυ. Ο πόνος και η δυσκολία στο να τον ξεπεράσεις παραμένει ο ίδιος.

Ίσα ίσα που αν εμείς ολοκληρώσαμε τη σχέση, τότε ίσως να πονάει λίγο περισσότερο, καθώς φέρει και το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε για να την τερματίσουμε.

«Πώς να την ξεπεράσω;», αναρωτιέσαι.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις περιπτώσεις, είτε τον προκαλέσαμε είτε δεν τον περιμέναμε, όταν επέρχεται ο χωρισμός, ακολουθεί μια περίοδος «πένθους». Η περίοδος αυτή μπορεί να κρατήσει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια.

Στην περίοδο αυτή, αρχίζουν οι σκέψεις και η αυτοαμφισβήτηση. Ρωτάμε τον εαυτό μας τι πήγε στραβά, που φταίξαμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και, το χειρότερο όλων, εγκλωβιζόμαστε στη σκέψη ότι δεν θα βρούμε τίποτα πιο καλό και πιο άξιο από την προηγούμενη σχέση μας.

Ωστόσο, αυτό που έχει πολλή μεγάλη σημασία είναι να κοιτάζουμε τη θετική πλευρά της κατάστασης.

Φυσικά, δεν εννοούμε να κάνουμε αιθεροβάμονες σκέψεις και να είμαστε διαρκώς με το χαμόγελο στα χείλη. Ο χωρισμός είναι μια διαδικασία που απαιτεί να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται με τον εαυτό μας. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να μην εστιάζουμε μόνιμα σε αρνητικές σκέψεις, γιατί αυτό από μόνο του θα δυσκολεύει τη διαδικασία να εξέλθουμε από την περίοδο «πένθους» και να γνωρίσουμε νέο κόσμο.

Στην αρχή, λοιπόν, που αποτελεί το στάδιο όπου οι περισσότεροι τα «βάφουν» μαύρα είναι γιατί ακόμα δεν έχουν εξετάσει το χωρισμό από μια διαφορετική σκοπιά. Από αυτή την ιδιαίτερη σκοπιά που είναι ωφέλιμη για σένα.

Πάμε να δούμε μια εναλλακτική προσέγγιση ενός χωρισμού.

  1. Θα ήσασταν μαζί, αν ήταν η ταιριαστή για σένα.

 

Διάβασε την ακόλουθη πρόταση και όσο δύσκολο κι αν είναι, αποδέξου το.

 

Δεν ήταν η κατάλληλη για σένα.

 

Όσο κι αν η σκέψη «Πώς να την ξεπεράσω;» κυριαρχεί στο μυαλό σου σ’ αυτό το αρχικό βήμα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί πράγματι να μην ταιριάζατε και μετά από καιρό να το αντιληφθήκατε.

 

Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν κακός άνθρωπος ή ότι προκάλεσε καταστροφή στη ζωή σου. Απλώς σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που δεν σας κράτησαν μαζί.

 

Ενδεχομένως, αν μένατε μαζί να ζούσατε δυστυχισμένες μέρες και η ζωή έχει μέρες μετρημένες για να η πλειονότητά τους μεσ’ τη δυστυχία.

 

Ακόμα, κάτι πολύ ενδιαφέρον: έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η αληθινά κατάλληλη κοπέλα βρίσκεται κάπου εκεί έξω και αναμένει να γνωριστείτε; Φυσικά, τώρα που επήλθε ο χωρισμός, μπορείς να περιπλανηθείς και να αναζητήσεις θηλυκά που πραγματικά σου αξίζουν.

 

Σκέψου θετικά και υποστηρικτικά προς τον εαυτό σου. Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία σου αποτελεί ταυτόχρονα μια μεγάλη ευκαιρία σου!

 

 

  1. Δώσε χρόνο σε σένα

 

Ο Χρόνος για σένα είναι αυτό που περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό όταν έχουμε μια σχέση. Κι αυτό συμβαίνει διότι αφιερώνουμε πολύ προσωπικό χρόνο στο άτομο που έχουμε δίπλα μας.

 

Ο χωρισμός σου προσφέρει τη δυνατότητα να αναγεννηθείς και να ξαναβρείς τη σχέση με τον εαυτό σου.

 

Ήρθε η εποχή να ξεκινήσεις κάθε νέο εγχείρημα, άθλημα, χόμπι που ήθελες εδώ και καιρό να κάνεις, αλλά δεν μπορούσες ή δεν προλάβαινες. Ίσως, να βγεις ανέμελα με τους φίλους σου και να κάτσεις «λίγο παραπάνω» ή να δεις συγγενείς και οικεία πρόσωπα που είχες να δεις καιρό.

 

Όμως, το κυριότερο σε αυτό το σημείο είναι να αφιερώσεις χρόνο σε σένα με τον τρόπο που σου αρέσει. Ο εαυτός σου και ο ποιοτικός χρόνος που διαθέτεις για σένα είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε, γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα αναθεωρούμε, σχεδιάζουμε, εξελισσόμαστε.

 

 

  1. Ευκαιρία για μάθηση και αλλαγή

 

Μέσα από σχέσεις που δεν «βγαίνουν» και μέσα από λάθη που κάνουμε, γινόμαστε καλύτεροι.

 

Και γινόμαστε καλύτεροι, γιατί μαθαίνουμε απ’ αυτά. Πως λειτουργήσαμε, πως φερθήκαμε, τι δεχτήκαμε ή ανεχτήκαμε, που δεν πράξαμε σωστά.

 

Όλα αυτά είναι μαθήματα που παίρνουμε, όταν απομακρυνόμαστε από μια κατάσταση και τη βλέπουμε από μακριά. Όσα περισσότερα λάθη βλέπουμε, τόσα μπορούμε να διορθώσουμε.

 

Φυσικά, όλα γίνονται με σκοπό να γίνεις καλύτερος και, φυσικά, δεν προκάλεσε καμία καταστροφή στη ζωή σου ο χωρισμός.

 

Συνεχίζουμε και γινόμαστε δυνατότεροι, κάνοντας λιγότερα λάθη και μαθαίνοντας τον εαυτό μας καλύτερα.

 

Και πριν κλείσουμε, θυμήσου:

 

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που έχουν συμβεί και πλέον χωρίσατε με την πρώην σχέση σου. Καταστάσεις που σε πλήγωσαν, που σε έβγαλαν εκτός εαυτού, που σε έμαθαν πολλά.

 

Είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις κάτι όμορφο από την αρχή.

Έναν νέο εαυτό και μια νέα, ενδεχομένως, σχέση με την επόμενη γυναίκα που θα σου αρέσει.

 

Μην αφήνεις τον καιρό να περνάει άσκοπα. Πάντα, σε όποια συναισθηματική κατάσταση και να βρισκόμαστε, υπάρχει ευκαιρία για να ανακάμψουμε και να επανέλθουμε δριμύτεροι.

 

Ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση.

Σου ανήκει.

Comments

comments

Σαμιακά

Ν.Σάμου: Περισσότεροι από 10.000 εμβολιασμοί κατά του covid-19

Published

on

By

Συνεχίζονται σε υψηλούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στο Νομό Σάμου, καθώς πάνω από 10.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ΠΕ Σάμου μέχρι σήμερα  21/4/2021 οι εμβολιασμοί έφτασαν τις 6.152 από αυτούς οι 5.407 ήταν για την πρώτη δόση και οι 1.745 για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στην ΠΕ Ικαρίας συνολικά οι εμβολιασμοί έφτασαν μέχρι σήμερα  21/4/2021 τους 3.865, οι 2.706 για την πρώτη δόση και οι 1.159 για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Σπάσαμε το φράγμα των 10.000 εμβολίων στο νομό…σε μέρες δύσκολες για το νοσοκομείο μας και την Μ.Ε.θ και σε μία πραγματικά δύσκολη μέρα για το εμβολιαστικό κέντρο…ελπίζουμε και εργαζόμαστε για καλύτερες μέρες…
Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους για αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομειου Σάμου ,Νίκος Στεφάνης .

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Κ. Μητσοτάκης: 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Published

on

By

Το μήνυμα του πρωθυπουργού ακολουθεί:

Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει.

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.

Επανέρχομαι, ωστόσο, στο πιο κρίσιμο θέμα: τους εμβολιασμούς. Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο Υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους

Published

on

By

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και με την συνδρομή και παρέμβαση των κ.κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου Βουλευτού Σάμου, Τριαντόπουλου Χρήστου κεντρικού συντονιστή, Θαλλασινού Θαλλασινού τοπικού συντονιστή αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό που έπληξε το νησί μας, έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος3 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή