16.9 C
Σάμος
30/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Αγαθονήσι: Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή και 19 διασώθηκαν έπειτα από ναυάγιο

Μία νεκρή γυναίκα και 18 διασωθέντες είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε μετά την ανατροπή λέμβου με αλλοδαπoύς, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, το πρωί της Παρασκευής (17/11).

Το Λιμενικό Σώμα.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαεννέα αλλοδαπών και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαΐκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής.

Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Related posts

Video: Από ξηρά, θάλασσα και αέρα – Κοινή επιχείρηση για το ναυάγιο στους Δρακαίους

admin

Κατασχέθηκαν 3 μασούρια με εκρηκτική ύλη στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο οδικό δίκτυο Χώρας – Πυθαγορείου

admin

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin