19.9 C
Σάμος
26/04/2024
Πολιτικά

Βαρδαρός: Ελλείψεις φαρμάκων και στη Σάμο

Βαρδαρός: «Υπεύθυνο το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων. Να πιέσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και να μη σφυρίζουν αδιάφορα»

 

Εδώ και αρκετές εβδομάδες (σε κάποιες περιπτώσεις μήνες) στο σύνολο της χώρας παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα καθημερινής χρήσης και πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να ταλαιπωρούνται, συχνά ανεπιτυχώς, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν κάποια από αυτά. Μετά από επικοινωνία με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου, κα. Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου, επιβεβαιώνεται αυτή η εικόνα και για τα νησιά του νομού μας, με δυσκολίες και ασυνέχειες στην προμήθεια με παυσίπονα, αντιδιαβητικά, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά, αντικαταθληπτικά κ.α..

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου) που συνεχίζουν να αφήνουν χωρίς αποτελεσματικό έλεγχο και περιοριστική κρατική παρέμβαση τις εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι τραγικά.

Επειδή η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας, είναι σκόπιμο και αναγκαίο να ασκηθεί κάθε πιθανή πίεση στην Κυβέρνηση (Υπουργείο Υγείας), ακόμη και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα, για να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι ανάγκες των πολιτών και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων (οφείλουν να) είναι προτεραιότητα.

Σταμάτης Βαρδαρός
πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας
σύμβουλος πολιτικής υγείας Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin