22.9 C
Σάμος
28/04/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου – Πρόσκληση σε σύσκεψη για την Υγεία

Με μαζική συμμετοχή Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Κάλυμνο, Λέρο) πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή σύσκεψη που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου την Παρασκευή 13 Οκτώβρη με θέμα την υγεία.

 

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Βάσω Βρυνιώτη εισηγητικά αναφέρθηκε στην κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τις τραγικές ελλείψεις που πολλές φορές κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Είπε πως στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι ο συντονισμός και η κοινή δράση των συνδικάτων του Αιγαίου, ώστε να οργανώσουν τον αγώνα του λαού των νησιών μας για να δοθούν λύσεις στην εγκατάλειψη που βιώνουμε στην υγεία.

 

Κάλεσε τα συνδικάτα, τους φορείς και τους συλλόγους κάθε νησιού να  συνυπογράψουν την πρόταση κοινού πλαισίου που παρουσίασε και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Παναιγαιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, στις 6 Νοέμβρη, με ενδιάμεσο σταθμό ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα νησιά λίγες μέρες πριν με πρόταση για 2 Νοέμβρη, μέρα απεργίας των υγειονομικών.

 

Τόνισε πως κάθε νησί πρέπει να σχεδιάσει τη δουλειά του με συσκέψεις, συνεδριάσεις ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές και ό,τι άλλο κρίνει αναγκαίο και βοηθητικό ώστε η δράση να πάρει μαζικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά.

 

Οι συμμετέχοντες με τη σειρά τους χαιρέτησαν ως θετική την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου για συντονισμό και αγώνα και αναφέρθηκαν στην κατάσταση που υπάρχει σε κάθε νησί, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γενικότερα, στους χώρους δουλειάς αφού δεν υπάρχουν καν στοιχειώδεις έλεγχοι και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, με συνέπεια πολλά και σοβαρά εργατικά «ατυχήματα», με τους υγειονομικούς να τονίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, με μπαλώματα, μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού, κακούς μισθούς και ελλιπής ξεκούραση λόγω των μεγάλων κενών και ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό, βοηθητικό).

 

Ήδη το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει προγραμματίσει για τη Σάμο σύσκεψη την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, όπου καλεί τους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους του ΕΚΣ, τα ΔΣ των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συλλόγους και φορείς του νησιού μας να παραβρεθούν και να συζητήσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

 

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας! Αφορά τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου, συλλόγου, φορέα, του ίδιου του λαού των νησιών μας!

 

Παλεύουμε για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες

Λέμε φτάνει πια με την εγκατάλειψη!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα 6/11 και στα νησιά μας ταυτόχρονα τις προηγούμενες μέρες!

Απαιτούμε λύσεις τώρα!

 

Related posts

Αθλητικές διακρίσεις για την Αναγέννηση Σάμου στους Διασυλλογικούς Αγώνες

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Ναυάγιο με νεκρό και αγνοούμενους μετανάστες

admin

Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου

admin

Έρευνα για αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου μετά από ανατροπή λέμβου

admin

Διπλασιάστηκε η τουριστική κίνηση από την Τουρκία στη Σάμο

admin

Συγκινητική προσφορά από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» στην Ι.Μητρόπολη Ν.Σάμου

admin

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

admin