20.9 C
Σάμος
10/05/2024
Σαμιακά

Συγκινητική προσφορά από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» στην Ι.Μητρόπολη Ν.Σάμου

Στο πλαίσιο των Ποιμαντικών του δράσεων ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ευσέβιος, την Πέμπτη 25 Απριλίου, χοροστάτησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πυθαγορείου. Εκεί εκκλησιάστηκαν οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Πυθαγορείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία επιστήθια σταυρουδάκια στους μαθητές και Πασχαλινές λαμπάδες στους δασκάλους και καθηγητές.

Ακολούθως, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη και το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος υποδέχθηκε τα παιδιά με πατρική αγάπη και στοργή. Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο, να δουν από κοντά και να θαυμάσουν την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του νησιού μας. Ως ευλογία, ο Μητροπολίτης μας, μαζί με τις πατρικές του ευχές για το Πάσχα, προσέφερε στα παιδιά κομποσκοίνια και γλυκίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, με πρωτοβουλία της δασκάλας τους κ. Μαρίας Καρρά, προσέφεραν από το υστέρημά τους είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μια πράξη που αποτυπώνει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς που καλλιεργείται στις νεαρές ψυχές των μαθητών.

Οι ποιμαντικές δράσεις του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Ευσέβιου αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της διαρκούς μέριμνας και φροντίδας της Εκκλησίας για το ποίμνιό της, ιδια

Related posts

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο

admin

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο 48χρονος κατηγορούμενος

admin

Η Σάμος στο επίκεντρο δύο επεισοδίων της εκπομπής “Εικόνες” με τον Τάσο Δούση

admin

Συληπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Εστίασης, Καφέ και Διασκέδασης Πυθαγορείου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης στο Βαθύ Σάμου

admin

Συνάντηση Μητροπολίτη με φοιτητές και σπουδαστές στη Σάμο

admin

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σάμου: Καταθέσεις Στεφάνων για την 9η Μαΐου στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

admin

Παράταση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στην παραλιακή Αγίου Κωνσταντίνου και στην περιοχή “Πρινιάς” Σάμου

admin

Στο στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ» ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

admin