22.9 C
Σάμος
28/04/2024
Σαμιακά

ΛΑΣ Aνατ. Σάμου: Οι παρεμβάσεις στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι για όλα τα σεισμόπληκτα σχολεία

Την κατηγορηματική της αντίθεση εξέφρασε  η Λαϊκή Συσπείρωση στον αποκλεισμό σχολείων από τις εργασίες  στατικής ενίσχυσης και αντιστήριξης , καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών η οποία υπολείπεται κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ,  ακόμη και των άμεσων αναγκών. Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι δεν μπορεί να «κοπεί» κανένα σχολείο, το αντίθετο, πρέπει να διεκδικηθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την πλήρη αποκατάσταση όλων των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί από τον σεισμό και τρία χρόνια μετά παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Πρότεινε μάλιστα , επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου να επισκεφθεί στην Αθήνα τα αρμόδια υπουργεία σε παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, κάτι που παραπέμφθηκε – ως συνήθως -στις καλένδες από την δημοτική αρχή.

Απαιτείται άμεση μεταστέγαση των Ειδικών σχολείων

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και όλων των προηγούμενων για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το κτίριο που στεγάζει τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, με εκτεταμένες υγρασίες σε οροφές και τοίχους με πληθώρα τρωκτικών και περιττώματα , γενικότερα ένα επικίνδυνο περιβάλλον για παιδιά και εκπαιδευτικούς, επισήμανε στη παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση.  Το θέμα τέθηκε σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μετά  από μαζική παρέμβαση εκπαιδευτικών και γονιών, ενώ πρέπει να θυμίσουμε  ότι  από την άνοιξη είχε φέρει με Ερώτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση , αλλά όλο το διάστημα μέχρι τη νέα σχολική χρονιά δεν έγινε τίποτα με την κατάσταση να φτάνει στο «μη παρέκει». Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την άμεση μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου σε διαθέσιμες αίθουσες του 1ου – 3ου Νηπιαγωγείου της πόλης και να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες εκμίσθωσης χώρου για την μετεγκατάσταση όλων των υπόλοιπων μονάδων ειδικής εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τις παρακάτω επίκαιρες ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή:

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ

Επειδή ξεκινάει το έργο αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού του Βιολογικού της πόλης , φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο τις ανησυχίες συνδημοτών μας και τα ερωτήματά τους 1) Για τη διάρκεια  εκτέλεσης του έργου. 2) Για  τις προβλέψεις της μελέτης σχετικά με το βάθος εκσκαφής και απόθεσης του νέου αγωγού. 3)  Εκφράζουν ερωτηματικά και έντονη ανησυχία για το ότι το έργο θα ξεκινήσει από το αντλιοστάσιο στο Καλάμι και θα ολοκληρωθεί μέσα στη πόλη μάλλον σε περίοδο αιχμής του τουρισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σ’ αυτά τα ερωτήματα που συγκεντρώσαμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ζητάμε μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη απάντηση από τη δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΑΝΩΛΑΤΕΣ ΚΑΙ  ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ

Α) Όπως μας πληροφορούν  κάτοικοι των Μανωλατών , η ύδρευση στο χωριό γίνεται για μια ώρα μόνο τη μέρα, με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Ρωτάμε τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή για να δίνεται επαρκής ποσότητα νερού στο χωριό.

Β) Ανάλογο και χρόνιο είναι το πρόβλημα και στους Βουρλιώτες με μισή και μία ώρα νερό τη μέρα και με αρκετούς κατοίκους να αγοράζουν νερό με το βυτίο. Στο μεταξύ πληροφορηθήκαμε ότι ξεκινά έργο άντλησης νερού από την πηγή Πνακά και άνοδός του με αντλίες σε δεξαμενή του χωριού.  Ρωτάμε τη δημοτική αρχή 1) Τι εγγυήσεις δίνει για την ποιότητα του νερού δεδομένου ότι  η θέση της πηγής και η ρίψη των αστικών λυμάτων του χωριού σε δύο ρέματα που βρίσκονται ψηλότερα από αυτήν, πιθανότατα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. 2) Έχει υπολογιστεί το κόστος μεταφοράς του νερού με τέτοια υψομετρική διαφορά και ποιο υπολογίζετε ότι θα είναι. 3) Στο έργο έχει συμπεριληφθεί  η δεξαμενή και το δίκτυο άρδευσης  της περιοχής κάτω από τη πηγή ως τον Κάμπο Βουρλιωτών για το οποίο έχουμε καταθέσει επανειλημμένα πρόταση;

Και σ’ αυτή την ερώτηση δεν θέλουμε πρόχειρες και προφορικές απαντήσεις, αλλά γραπτή και τεκμηριωμένη απάντηση, στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου..

 

Related posts

Το ΕΚΕΑ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης αιμοδοσιών – Τελικός προορισμός η Σάμος

admin

Αθλητικές διακρίσεις για την Αναγέννηση Σάμου στους Διασυλλογικούς Αγώνες

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Ναυάγιο με νεκρό και αγνοούμενους μετανάστες

admin

Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου

admin

Έρευνα για αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου μετά από ανατροπή λέμβου

admin

Διπλασιάστηκε η τουριστική κίνηση από την Τουρκία στη Σάμο

admin

Συγκινητική προσφορά από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» στην Ι.Μητρόπολη Ν.Σάμου

admin

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin