16.5 C
Σάμος
27/04/2024
Δήμος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης του 1821

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης του 1821 από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη στην Πλατεία Μεσαίου Καρλοβάσου την Κυριακή, 7 Μαΐου.

Τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Μεσαίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση των ηρώων της Σαμιακής Επανάστασης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου.

Aκολούθησε η ύψωση της Σημαίας και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Μανώλη Κουτουλάκη, το Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλ. Λυμπέρη, τον Αντιπεριφερειάρχη  Β.Πανουράκη, τον Ταξίαρχο 79 ΑΔΤΕ Σ.Παπαγεωργίου, τον Αντιδήμαρχο Αν.Σάμου  Μ.Μητσό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρλοβάσου  Μ.Νικολού, τη Λιμενάρχη Λιμενικού Σταθμού Καρλοβάσου Υποπλοίαρχο Στέλια Καλυβάκη , το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίων Αστυνόμο Β’  Α. Βούβουνα και από μαθητές  σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας, εκφωνήθηκε από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης αλλά και Επίτιμο Δημότη Δήμου Δυτικής Σάμου κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με παρέλαση αντιπροσωπειών σχολείων και του  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου «Κλεάνθης Ο Σάμιος» υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της κ. Δημήτρη Γαλάτου.

 

 

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin