23.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου 3.5 χρόνια από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό της Σάμου .

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσει άμεσα o δικηγόρος Δημήτρης Χούλης για όσα κτήρια αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών 3.5 χρόνια από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό της Σάμου .

Σε ανάρτηση στα social media ,o κ. Χούλης αναφέρει:

“Μετά και την απόφαση σταθμό του δικαστηρίου Σάμου που καταδίκασε τους ιδιοκτήτες του ακινήτου που σκότωσε τα άτυχα παιδιά, νομίζω ήρθε η ώρα να κινηθούμε ενάντια στους υπόλοιπους που καθημερινά επι 3.5 και πλέον χρόνια θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας και με την εικόνα της πόλης μας προσβάλλουν στους επισκέπτες που ξεκίνησαν να έρχονται.

Αποφάσισα λοιπόν για να με αντιπαθήσουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα κτίρια αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια μας 3.5 χρόνια μετά το σεισμό. Και όταν λέω υπεύθυνους αναφέρομαι στο Δήμο, τις κρατικές υπηρεσίες, τη Μητρόολη Σάμου και κάθε ιδιοκτήτη που αδιαφορεί αλλά και το κράτος που δεν ενισχύει τους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να επισκευάσουν και χρειάζονται αρωγή.

Στη μήνυση σκέφτομαι να αναφέρω τον Άγιο Σπυρίδωνα (είναι αδιανόητο ο δρόμος δίπλα απο το δημαρχείο να παραμένει κλειστός τόσα χρόνια), το ίδιο για το στενό δίπλα απο το παλιό Κόφι Λάμπ. Σίγουρα τους ιδιοκτήτες της καθολικής εκκλησίας, τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στον εμπορικό που έχει ακόμα πορτοκαλί προστατευτικά και αυτός έβαλε ένα χάλι να μας σώσει αν γίνει κάτι και προφανώς κάθε δημοτικό ή εκκλησιαστικό κτίριο που παραμένει ακόμα ετοιμόρροπο.

Θεωρώ δεδομένο ότι κάθε ένας έχει και ένα παράδειγμα δίπλα του που παραμένει κίνδυνος θάνατος μέχρι σήμερα.

Μέχρι την Παρασκευή μπορείτε να μου δώσετε φωτογραφίες και ονόματα ιδιοκτητών και ευχαρίστως να τα συμπεριλάβω στη μήνυση.

Ίσως λοιπόν φέτος το καλοκαίρι αντί οι κρατικοί υπάλληλοι να κυνηγάνε τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να δουν αν έχουν μια ξαπλώστρα παραπάνω και να τους τρέχουν στα αυτόφωρα, να βγουν να ελέγξουν τα κτίρια και τη στατικότητα τους.

ΥΓ Αν υπάρχει κάνεις που να σκαμπάζει νομικά γιατί εγώ δεν το έχω και σκέφτομαι μόνο το αδίκημα της έκθεσης παρακαλώ να μου το πει. Θενκς”.

Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin