30/04/2024
Δήμος

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

Aπάντηση σε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Δυτικής Σαμου, έδωσε ο Συνδυασμός “Συμμαχία Πολιτών”.

 

Στις 5 Απριλίου ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κρίνοντάς την εμείς και από τη δική μας πλευρά, σε ότι μας αφορά τους καταθέτουμε τα παρακάτω.

Αναφορικά με το θέμα της παράδοσης – παραλαβής το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει καμία τέτοια διαδικασία, παρά μόνο την ενημέρωση από τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου προς εσάς. Παρ’ όλα αυτά αν θέλατε περισσότερη ενημέρωση μπορούσατε μέχρι 31/12 να προσέλθετε στο Δήμο και να ενημερωθείτε πληρέστερα, πράγμα το οποίο δεν πράξατε. Άρα λοιπόν η διαμαρτυρία σας είναι μόνο για να παράξει εντυπώσεις.

Όσο για τα θέματα που θίξατε, ότι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ε9 το σύνολο των κτηρίων του Δήμου και δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των αυτοκινήτων της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι», θυμίζουμε ότι το λιγοστό προσωπικό που διέθετε ο Δήμος και μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, επιτέλεσε τεράστιο άθλο και φυσικό ήταν να υπάρξουν και κάποιες παραλείψεις. Εμείς για μια ακόμα φορά τους ευχαριστούμε, τους επαινούμε και δεν τους κατηγορούμε.

Τώρα, για υποθέσεις όπως αυτή της Αναπτυξιακής του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου που εκκρεμεί από το 2011 έχετε την απαίτηση να την διεκπεραιώναμε εμείς ενώ θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσετε τον τωρινό σας ειδικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο του Ενιαίου Δήμου Σάμου τι ενέργειες είχε πράξει και γιατί δεν το ολοκλήρωσε κατά τη δική του θητεία.

Δηλαδή με αυτά που «ανακαλύψατε» και δώσατε λύσεις κινδύνευε η υπόσταση και το μέλλον του Δήμου; Ήταν σοβαρά θέματα προς ενημέρωση; Για τα οικονομικά του Δήμου τι είπατε;

Προσπαθήσατε να παρουσιάσετε σαν χρέος τις ανείσπρακτες οφειλές δεκαετιών. Θεωρήσατε υπερβολικό το ποσό των 2.150.000€ ενώ σε αντίστοιχο γειτονικό Δήμο το ποσό αυτό ξεπερνάει τα 8.000.000€. Αποσιωπήσατε την πραγματικότητα και είπατε ότι δεν έγιναν προσπάθειες είσπραξης. Είναι πέρα για πέρα αναληθές διότι και συστημένες επιστολές (1834) είχαν σταλεί και ρυθμίσεις (800) είχαν γίνει και δεσμεύσεις ΑΦΜ έγιναν, καθώς επίσης και κάθε ενέργεια ούτως ώστε να μην παραγραφεί κανένα ποσό. Ας σημειωθεί ότι το 2019 παραλάβαμε από τον Ενιαίο Δήμο Σάμου πάνω από 300 ενστάσεις λογαριασμών νερού και μέχρι το 2023 διεκπεραιώσαμε πάνω από 900 σε όλη τη περιοχή ευθύνης του Δήμου Δυτικής Σάμου. Σχετικός φάκελος υπάρχει και το γνωρίζετε. Αποσιωπώντας αυτά δεν υπηρετείται την αλήθεια για την οποία κόπτεστε.

Καμιά αναφορά στο ότι παραλάβατε αποθεματικό 205.000€ σύμφωνα με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου του 2023 (βλέπε Διαύγεια). Επίσης παραλάβατε ένα Δήμο χωρίς χρέη και δεν κάνατε καμιά αναφορά στο ότι βρήκατε έτοιμο προϋπολογισμό για να λειτουργήσει ο Δήμος άμεσα ενώ άλλοι Δήμοι ακόμα το παλεύουν. Μιλήσατε για ελλιπές προσωπικό, δεν κάνατε όμως καμιά αναφορά ότι βρήκατε έτοιμο τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που μας δίνει τη δυνατότητα να προσλάβουμε 8+6 μόνιμους υπαλλήλους που ήδη έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι άλλοι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τέτοιες διαδικασίες.

Και φυσικά καμία αναφορά στα δεκάδες έργα και μελέτες που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη και που είμαστε σίγουροι πως θα τα οικειοποιηθείτε στο μέλλον.

Τελικά από ότι έγινε κατανοητό η συνέντευξη σας κύριο στόχο είχε να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Κάποιος όμως πρέπει να σας θυμίσει ότι εσείς είστε σήμερα στο τιμόνι του Δήμου. Εμείς επικροτούμε κάθε ειλικρινή και καλοπροαίρετη προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας.

Συμμαχία Πολιτών

Πρώην Δήμαρχος
Λυμπέρης Αλέξανδρος

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin