21.7 C
Σάμος
21/05/2024
Πολιτικά

ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Υπόλογη στην κοινωνία η δημοτική αρχή για την κατασκευή και λειτουργία της ΚΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΖΕΡΒΟΥ

 

Η εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων, που ακολουθούν και εδώ  τη γνωστή τακτική του «πάμε κι’ όπου βγει» έχει οξύνει την κατάσταση για πρόσφυγες και μετανάστες και στο «Στρατόπεδο συγκέντρωσης» στη Ζερβού.

Το τελευταίο διάστημα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο να γεμίζουν οι παραλίες με κυνηγημένους, που στοιβάζονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας με καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Με επιπτώσεις  και στην τοπική κοινωνία, όπου επιδιώκει να βρει  έδαφος ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Ήδη πάνω από  3000 πρόσφυγες «φιλοξενούνται» στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σάμου σε απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς το ανάλογο προσωπικό και τα μέσα για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, χωρίς μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ανεπαρκή ύδρευση κλπ. Με δεδομένο δε, ότι οι περισσότεροι δεν επιτρέπεται να βγουν έξω αν δεν περάσουν 25 μέρες από την άφιξή τους, υπάρχει ο κίνδυνος έκρυθμων καταστάσεων που θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Ταυτόχρονα αυξάνονται και  οι πιέσεις στο Νοσοκομείο με ό, τι αυτό συνεπάγεται, λόγω και των μεγάλων  ελλείψεων  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναδεικνύονται επίσης οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας που συμφώνησαν στην κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Σάμο, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τον εγκλωβισμό και τα αποτελέσματά του. Ιδιαίτερα η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου και ο ίδιος ο δήμαρχος είναι υπόλογοι  απέναντι στο Σαμιώτικο λαό γιατί πίσω από τη πλάτη του, στην κορύφωση μάλιστα των κινητοποιήσεών του με τον αποκλεισμό του εργοταξίου του ΚΥΤ, συμφώνησαν  με την κυβέρνηση και προχώρησε η κατασκευή του. Ανάλογες είναι οι ευθύνες και όλων των άλλων παρατάξεων (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) που συμφώνησαν στην κατασκευή και λειτουργία του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, αντιστάθηκε και καταψήφισε την κατασκευή και λειτουργία ΚΥΤ στο νησί, προβάλλοντας την πρόταση για άμεση ταυτοποίηση και απεγκλωβισμό με παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες επιλογής τους.

Καλούμε για ακόμη μια φορά το λαό της περιοχής μας και του νησιού, να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, να αποκρούσει και να απομονώσει τα κηρύγματα μίσους του ρατσισμού και να παλέψει μαζί μας για:

  • Κατάργηση της κοινής δήλωσης Ε.Ε – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας και των συμφωνιών Δουβλίνο1 και Δουβλίνο 2. Όχι στη πολιτική καταστολής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων με φράχτες, απελάσεις και επαναπροωθήσεις.
  • Εγκατάσταση Κέντρων υποδοχής, ταυτοποίησης και υποβολής αιτήσεων ασύλου στην Τουρκία  με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε και από εκεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας, με ταυτόχρονη κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
  • Άμεση ενίσχυση του ΚΥΤ με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Related posts

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Ο Στεφανάδης Χριστόδουλος και κυβερνητικά στελέχη σε προεκλογικές επισκέψεις

admin

Επίσκεψη Κώτσηρα στη Σάμο: Συνοδεύεται από Πέτσα και Στεφανάδη

admin

Στη Σάμο ο Υφυπουργός Εξωτερικών: Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων

admin

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης στη Σάμο

admin

Σάμος: Eπίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη

admin

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin