28.3 C
Σάμος
17/06/2024
Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέκτησε δύο ακόμα ευεργέτες δωρητές, τους Marc-Rene and Manuela de Montalembert!

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε και τυπικά η δωρεά τους προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μιας τριώροφης οικίας, με αυλή, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας τετρακοσίων τριάντα ενός (431,00)  τετραγωνικών μέτρων, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το συμβόλαιο της δωρεάς υπογράφτηκε από τους δύο δωρητές και την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ενώπιον του συμβολαιογράφου Δ. Γιώρτσου, του δικηγόρου των δωρητών Ι. Βρούχο και τον Καθηγητή Φραγκίσκο Καλαβάση, ο οποίος είχε αρχικά μεταφέρει προς την Πρυτάνισσα την προοπτική της δωρεάς αυτής. Μιας δωρεάς που, μετά από προσπάθειες δεκαετιών, ανοίγει επιτέλους και πάλι τις πόρτες της Παλιάς Πόλης στους ανθρώπους των Γραμμάτων και στο ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των νησιών μας που προωθεί τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ανταποκρινόμενοι με κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα στις ανάγκες νέων ανθρώπων για εξασφάλιση στέγης για σπουδές και έρευνα στην ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου μας στη Ρόδο, οι κ.κ. Marc-Rene and Manuela de Montalembert δώρισαν το εν λόγω οίκημα κατά υψηλή κυριότητα, έως την απόσβεση της επικαρπίας, με σκοπό τη δωρεά στέγαση νέων φοιτητών / φοιτητριών και ερευνητών / ερευνητριών, προερχόμενων από την Ελλάδα ή άλλες μεσογειακές χώρες, που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

Με την πράξη τους αυτή οι Marc-Rene and Manuela de Montalembert έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη και την ενεργή υποστήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους ανθρώπους του και  αποδεικνύουν ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την Επιστήμη και την παραγωγή νέας Γνώσης δεν έχουν χαθεί, προβάλλοντας, ευελπιστούμε, ένα παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ιδιώτες και τοπικούς και κρατικούς φορείς.

Η Πρυτάνισσα παράλληλα με τις θερμές ευχαριστίες της, διαβεβαίωσε  ότι η δωρεά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες και νέους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους και ότι θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό και με το βέλτιστο τρόπο.

Related posts

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή με τραύματα στον λαιμό η 11χρονη Βασιλική

admin

Ευρωεκλογές 2024: Live τα αποτελέσματα

admin

Ανακαλύψτε την Αθήνα όπως ένας ντόπιος

admin

Με χαμηλές πληρότητες ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

admin

Χίος: Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της χάρισε τη ζωή (Video)

admin

Η εισαγγελική πρόταση για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη

admin

Λάρισα: 41χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τραυματισμό βρέφους

admin

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

admin

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

admin