16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

 

Η Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών. Αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του.

Παρά τα μεγάλα λόγια τα κενά στο νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Συνεπώς οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους. Σε σχέση με τον εμβολιασμό έχει επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στερεί τη δυνατότητα μαζικού, έγκαιρου και ασφαλούς εμβολιασμού. Δεν έχει φροντίσει ούτε καν για το προσωπικό που απαιτείται για να γίνουν οι εμβολιασμοί.

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά, στην ίδια την τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτυπώνεται ότι κριτήριό τους είναι η δυνατότητα κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Για τη θαλάσσια συγκοινωνία η ικανοποίηση, που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μάλλον έχει να κάνει με τις γεμάτες από χρήμα τσέπες των εφοπλιστών, αφού η σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σπανιότατη, 2 φορές τη βδομάδα, και με τα εισιτήρια πανάκριβα.

Ο λαός της Ικαρίας και των Φούρνων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις απέναντι στις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δε θα σκύψει το κεφάλι, θα φωνάζει και θα διεκδικεί το δίκιο του, θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τον πνίγουν, θα συσπειρώνεται γύρω από τη ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ.

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin