15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Πολιτικά

Εκδηλώσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου και οι Κομματικές Οργανώσεις της, τιμούν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και τη θυσία των μαχητών του με σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα:

Η ΚΟ Μαραθοκάμπου σας καλεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου, και ώρα 19.30, στην πλατεία Μαραθοκάμπου όπου θα πραγματοποιηθεί:

  • Παρουσίαση του Βιβλίου της Τομεακής Επιτροπής Σάμου: «Ιστορικά Αποτυπώματα. Η συμβολή του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα στη Σάμο», από τον Κώστα Τζίχα μέλος της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ.
  • Θα ακολουθήσει μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Νανά Νικολάου η οποία θα διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου» και θα απαγγείλει.

· Την Κυριακή 25 Ιουλίου, και ώρα 11.00 στον Κέρκη, θέση Ξυνιάς η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (Πρόσβαση: από Ανεμογεννήτριες και Κοσμαδαίους).

· Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωί η ΚΟΒ Καρλοβάσου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο στο κοινοτάφιο μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού στη Λέκκα.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου

αναφέρει τα εξής:
«Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει, μας προσφέρει πείρα, γνώση και διδάγματα, αφού με περηφάνια ο λαός ύψωσε το μπόι του απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Οι ίδιοι εκμεταλλευτές, οι καπιταλιστές, διαφεντεύουν και σήμερα τις ζωές μας. Είναι αυτοί που θησαυρίζουν πάνω στη ζωή, την υγεία και τον πόνο των ανθρώπων, είναι αυτοί που οδηγούν στη σύγχρονη σκλαβιά τη νέα γενιά, που θέλουν αμόρφωτα τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα, που αλλάζουν σύνορα, βασανίζουν λαούς και γεννάνε προσφυγιά.

Το ΚΚΕ, με όπλο τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του, απαντά στις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού με τη θέση του και τη δράση του για την αναγέννηση της ταξικής πάλης για την πραγματική ανατροπή, τη δημιουργία της νέας κοινωνίας, το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.».

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin