19.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ο Δικηγορικός σύλλογος Σάμου καταδικάζει τις συμπεριφορές των αυτόκλητων «τιμωρών»

Ο Δικηγορικός σύλλογος Σάμου καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές των αυτόκλητων «τιμωρών» οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δρούν σε βάρος εργαζομένων σε ΜΚΟ.

΅Θεωρούμε ότι  οι βιαιοπραγίες σε βάρος των εμπλεκομένων με το μεταναστευτικό – προσφυγικό με στόχο  δήθεν τη «κάθαρση»  και τη καταπολέμηση του μεταναστευτικού προβλήματος συνιστούν αντιποίηση των αρμοδιοτήτων των θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε  ότι απέναντι στο «τυφλό μίσος και τη βία δεν υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι υπάρχουν μόνο δημοκρατικοί πολίτες, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν το συνταγματικό μας πολιτισμό.

Καταδικάζουμε ακόμα  τον φασισμό ,τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, την προπαγάνδα υπέρ του πολέμου καθώς και την επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας, ως ακραία εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας.

Οι δικηγόροι της Σάμου αντιτίθενται σε κάθε απόπειρα συμψηφισμού της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Καλούμε τη συντεταγμένη Πολιτεία να μην δείξει καμιά ανοχή στην ανάπτυξη και δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και τα  αρμόδια όργανα του κράτους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε απειλής , όπως, επίσης, καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες – και πρώτους από όλους, τους δικηγόρους – να μη διστάζουν να καταδικάζουν, να καταγγέλλουν και να αντιστέκονται με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο απέναντι στο ρατσισμό, το φασισμό και το ναζισμό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΑΜΟΥ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin