17.1 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

“Παίζοντας με ασφάλεια και υγεία αυτό το καλοκαίρι”

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ‘ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ’’

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε απόγευμα Παρασκευής 23 Ιουλίου στο Πυθαγόρειο δίπλα στην παιδική χαρά, η εκπαιδευτική δράση για παιδιά με θέμα “παίζοντας με ασφάλεια και υγεία αυτό το καλοκαίρι”α το τμήμα Νοσηλευτικής και κατόπιν αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Λυκούργος”τ όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid-19.

Τα παιδιά, με χαρά, μεγάλη συμμετοχή, ενδιαφέρον και συνεργασία μάθανε βιωματικά να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες σε ατυχήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους ρινορραγία, τσιμπήματα εντόμων, ηλίαση .

Μοιράστηκαν εμπειρίες μαζί μας , μάθανε μέτρα πρόληψης αποφυγής τσιμπημάτων, δαγκωμάτων ζώων, ηλίασης και ατυχημάτων στην παραλία και την παιδική χαρά., Μόνα τους όρισαν τι χρειάζεται να περιέχει η τσάντα της παραλίας γα την ασφάλεια τους .

Μεγάλο ενδιαφέρον και απήχηση είχε το δεύτερο μέρος της δράσης , η ατομική υγιεινή των χεριών. Τα παιδιά, διδαχθήκαν πώς η κακή υγιεινή των χεριών μπορεί να οδηγήσει στην μετάδοση μικροοργανισμών και ασθενειών.

Κάνοντας το πείραμα της διασποράς μικροβίων εντυπωσιάστηκαν συνειδητοποιώντας πώς οι μικροοργανισμοί μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με μια απλή χειραψία.

Όλοι μαζί συζητήσαμε πότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και πως η καλύτερη μέθοδος πλυσίματος χεριών είναι το νερό και σαπούνι. Με βιωματικό τρόπο εκπαιδεύτηκαν στη σωστή τεχνική και τέλος όλες οι ομάδες οδηγηθήκαν και έπλυναν τα χεράκια τους .

Το αίσθημα ικανοποίησης για την επιτυχία της δράσης ήταν φανερό από όλους τους παραβρισκόμενους, παιδιά και γονείς, διοργανωτές, ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι με ασφάλεια και υγεία και από το Σεπτέμβρη θα σχεδιαστούν νέες εκπαιδευτικές δράσεις.

Related posts

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin