22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Δράσεις των εκπροσώπων της νεολαίας στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Τριάντα εννέα εξαιρετικές δράσεις των Εκπροσώπων της Νεολαίας (Youth delegates), παρουσιάστηκαν στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Ενδυνάμωση των δημοκρατικών αρχών, πολιτικές διαβουλεύσεις, μέτρα προστασίας για την κλιματική αλλαγή, συνέργειες για την προσφυγική κρίση, ψηφιακή επικοινωνία και πληροφόρηση, καθώς και μια νέα στρατηγική για την Ευρώπη ήταν τα κυρίαρχα θέματα στις επιλογές των νέων Ευρωπαίων, από την Ανδόρα μέχρι την Ισλανδία.

Η καινοτόμος προσέγγισή τους, η ακλόνητη πίστη στις βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, η αρτιότητα στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων και η αποτελεσματικότητα στην υλοποίησή τους, ενθουσίασαν τους αιρετούς των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεσμού που εκπροσωπεί περίπου 200.000 αυτοδιοικητικές αρχές από τις 47 χώρες-μέλη, πρότεινε το σύνολο των δράσεων να ονομασθεί YES (Young Europeans’ Sunlight) και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin