10.9 C
Σάμος
30/03/2023
Δήμος

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες

Τους ρεαλιστικούς στόχους της “Συμμαχίας για τη Συνοχή” για τη διετία 2018-2019, οι βασικές αρχές της οποίας υπογράφηκαν σήμερα από το ΔΣ της ΚΕΔΕ (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις Βρυξέλλες), ζήτησε να προσδιορίσει ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Karl Heinz Lambertz.

Το περιεχόμενο της σχετικής παρέμβασης του Δημάρχου Σάμου Μ. Αγγελόπουλου έχει ως εξής:

“Οι υπογραφές αυξάνουν την ευθύνη για υλοποιήσιμες πολιτικές, άρα και συγκεκριμένα μέτρα που θα μειώσουν τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, θα περιορίσουν δραστικά την ανεργία και θα δώσουν πεδία δράσης και δημιουργικότητας στους νέους Ευρωπαίους. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν θετικά ως προς την υιοθέτηση μιας αξιόπιστης νέας στρατηγικής για το προσφυγικό που δεν θα εγκλωβίζει πληθυσμό στα νησιά. Η νέα πολιτική της συνοχής μπορεί να αποτελέσει ένα στερεό θεμέλιο για τη νέα Ευρώπη”

Στην δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος κ. Lambertz αναφέρθηκε στην αποστασιοποίηση των πολιτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην σθεναρή αντίσταση που προβάλει ο  Ευρωσκεπτικισμός  και στην ανάγκη να σημειωθούν άμεσα αποτελέσματα μέσω της ιεράρχησης στόχων που θα προσδιορίζονται από την πραγματική κατάσταση της Ευρώπης και των πολιτών της σήμερα.

Related posts

Γιορτή της γιαγιάς: Εκδηλώσεις στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Κλείνει για δέκα ημέρες ο δρόμος από την πλατεία Μεσακή Χώρας μέχρι τον Άγιο Δημήτριο

admin

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου για την πρόληψη και δασοπυρόσβεση

admin

Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Δημοτικό Συμβούλιο

admin

Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Ν.Κατρακάζος

admin

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στα Γυμνάσια Σάμου

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

admin

Μήνυμα δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821»

admin

Αίτημα δήμου Δυτικής Σάμου για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin