Connect with us

Σαμιακά

Πανό στην πρόσοψη της Αντιπεριφέρειας Σάμου ανάρτησε το ΕΚΣ

Published

on

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη της Αντιπεριφέρειας Σάμου, με το οποίο αναφέρουν οτι :”Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας .Οργάνωση και αγώνας η απάντηση μας“.

Το πανό αναρτήθηκε με αφορμή τις εργασίες του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε  στη Μυτιλήνη.

Το Εργατικό Κέντρο  Σάμου σημειώνει: Και ναι! Ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του έφυγε από τη Λέσβο, αφού ολοκλήρωσαν τη φιέστα κοροϊδίας του λαού με το αναπτυξιακό συνέδριο Β.Α. Αιγαίου που οργάνωσαν Κυβέρνηση και Περιφέρεια.

Με την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι η «ανάπτυξη», οι επενδύσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα για τους μεγαλοεπενδυτές και το μεγάλο κεφάλαιο έρχονται! Τα αντιλαϊκά μέτρα και η φτώχια για το λαό παραμένουν και επιδεινώνονται! Απέδειξε ότι «Ανάπτυξη» ταυτόχρονα για το λαό και το κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει! Ένας από τους δύο κερδίζει!

Έφυγε αλλά μας άφησε πίσω «δώρα» την αύξηση του ΦΠΑ, τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και το Αιγαίο γεμάτο ΝΑΤΟϊκά πλοία. Έφερε νέο «κρατικό δώρο» επιδότηση στους εφοπλιστές το «μεταφορικό ισοδύναμο». Έδειξε με αστυνομοκρατία σε όλα τα νησιά, με αποκορύφωμα στη Λέσβο, πως αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του λαού. Ως εχθρικές!

Απέκρυψε ότι ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών είναι αποτέλεσμα των πολέμων και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε και ακολουθεί. Εφησύχασε ακόμη μια φορά τους κατοίκους των νησιών μας για τις εξελίξεις στην περιοχή, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την τουρκική επιθετικότητα. Πρόσβαλε και προκάλεσε ακόμη μια φορά το λαό μας με περίσσια ξετσιπωσιά, αφού επικαλέστηκε το ΕΑΜ και τους αγώνες του λαού μας, αυτός που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προσκυνά το άγαλμα του Τρούμαν σύμβολο του ιμπεριαλισμού και της βίας ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού των νησιών μας. Στείλαμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης ότι δεν πάει άλλο με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το όργιο καταπάτησης εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το πανό που βάλαμε στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας στη Σάμο λέει όλη την αλήθεια «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας». Στέλνει μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας. Οι πικέτες όσων διαδήλωσαν την Πέμπτη στις 3 Μάη, στους εμπορικούς δρόμους και την παραλιακή του Βαθιού καθώς και τα συνθήματα της συγκέντρωσης στην πλατεία Ευδήλου, δείχνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας: «Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά τώρα», «Σ.Σ.Ε., Αυξήσεις μισθών και συντάξεων και όχι του ΦΠΑ», «Μειώσεις στα εισιτήρια, Ακτοπλοϊκές και Αεροπορικές συγκοινωνίες, συχνές και ασφαλείς».

Είτε με τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με τη «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο: κέρδη για το κεφάλαιο, ζωή με φτώχια για τους εργαζόμενους και το λαό.

Μόνο η οργανωμένη και μαζική δράση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, με προσανατολισμό την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια τις κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που δημιουργεί πολέμους και φτώχια, μπορεί να έχουμε ανάπτυξη στα μέτρα μας!

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Published

on

By

Στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος, απο αύριο Σάββατο 27 Φεβρουάριου ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, καθώς από 7 κρούσματα στις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και χτες είχαν αυξηθεί σε 45.

Aποστολή SMS για τις μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00-05.00, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, στις 6 το πρωί στη Σάμο, μετά την ένταξή της σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τις περιοχές της κατηγορίας Β.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σχολεία

Η εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια θα γίνεται δια ζώσης, ενώ στα Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη μέθοδο click away, ενώ με προκαθορισμένο ραντεβού θα μπορούν να γίνονται οι αγορές σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, και η μετάβαση σε κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης.

Να σημειωθεί πως πέραν αυτών των μέτρων αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, που να προσδιορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει για την περίπτωση της Σάμου.

Νωρίτερα ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία, μέσα από την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών τρίτων χωρών που θέλουν να καταθέσουν αίτημα επενδυτικής άδειας ( golden visa).  

Oι πολίτες τρίτης χώρας με τα μέλη της οικογένειά τους, καθώς και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής:

Α) για επενδυτική δραστηριότητα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.4251/2014, όπως ισχύει, ή  

Β) μόνιμου επενδυτή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύει  

θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών που βρίσκεται στο κτίριο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης ΡέντηςΝίκαια. 

  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ημερομηνία και ώρα προσέλευσης στην Υπηρεσία είναι : (+30) 213-162-9039 

  • Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι (+30) 213-162-9031 

Ερωτήματα και διευκρινήσεις σχετικά με  

  • αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών του Υπουργείου αποστέλλονται στο e-mail:  [email protected]  

  • γενικές πληροφορίες, προς εξυπηρέτηση των πολιτών στο e-mail[email protected]igration.gov.gr 

Επισημαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν ορίσει ραντεβού για την υποβολή αιτημάτων πλην των ανωτέρω κατηγοριών (επενδυτή άρθρου 16 και μόνιμου επενδυτή άρθρου 20Β, του ν.4251/2014) παρακαλούνται όπως καλέσουν στο τηλέφωνο 210-4141664 προκείμενου να τα τροποποιήσουν. 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή