Connect with us

Δήμος

700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στη Περιμετρική οδό

Published

on

O Δήμος Σάμου,προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017  για την ανάθεση του έργου« Αποκατάσταση των κατολισθήσεων Περιμετρικής Σάμου»,εκτιμώμενης αξίας 700.000,00 ευρώ.

Τα μέτρα που προτείνονται ανά θέση είναι:

Στο πρώτο σημείο της κατολίσθησης θέση -ΧΘ 3+850: Θα πραγματοποιηθούν σειρές αγκυρώσεων με ήλους για τη σταθεροποίηση των βραχώδωνσφηνών με γεωμετρική αστάθεια. Το πρανές θα επενδυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα για την ανάσχεσητων φαινομένων αποσάθρωσης των σχιστόλιθων που το δομούν. Παράλληλα θα διανοιχθού ναποστραγγιστικές οπές σε κάνναβο για τη βελτίωση της παροχέτευσης τυχόντων κατεισδύοντων υδάτων.

Στο δεύτερο σημείο της κατολίσθησης θέση ΧΘ 5+900: Η συγκράτηση των αποκολλημένων βραχώδων τεμαχίων θα πραγματοποιηθεί μεστοχευμένες αγκυρώσεις και μικρής έκτασης τσιμενετενέσεις για τη βελτίωση της ευστάθειας.

Στο τρίτο  σημείο της κατολίσθησης θέση ΧΘ 6+370: Θα πραγματοποιηθούν ευρείας έκτασης αναδιαμόρφωσης του πρανούς με βαθμιδωτή ανάβαση και εγκάρσιες τάφρους αποστράγγισης. Στη συμβολή του ολισθέντος τμήματος με το αρχικόπρανές θα κατασκευαστεί τοίχος με συρματοκιβώτια που θα λειτουργεί ως αντίβαρο και στραγγιστήριο.Το τμήμα του τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα που κατέρρευσε θα ανακατασκευαστεί με βλήτρα και νέο οπλισμό.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή