19.9 C
Σάμος
26/04/2024
Περιφερειακά

Παράταση για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Το Υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε την έγκριση χορήγησης νέας παράτασης για τη  περαίωση των εργασιών του έργου “Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου” στον αρχικό εργολάβο “Ρόμβος Α.Ε.”, μέχρι 31.7.2018 λόγω καθυστερήσεων στην εξέλιξη των εργασιών.

Οι καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του έργου όπως αναφέρεται στην απόφαση οφείλονται στην μη δυνατότητα εκτέλεσης ορισμένων εργασιών εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως μεταξύ άλλων το ότι η σύνδεση του έργου με το δημόσιο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ απαιτεί κατασκευή χώρου για την εγκατάσταση των πεδίων μέσης τάσης και της μετρητικής διάταξης στη βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου. Επιπλέον απαιτείται η κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου μέσης τάσης περιμετρικά του κτιρίου επί του πεζοδρομίου.

Λόγω της κατασκευής του οικίσκου, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης λόγω της κατασκευής της όδευσης του νέου υπόγειου δικτύου μέσης τάσης στα πεζοδρόμια περιμετρικά του κτιρίου, δε μπορούν να ολοκληρωθούν οι χρωματισμοί των όψεων καθώς και η διαμόρφωση της πλευρικής εισόδου. Η ηλεκτροδότηση του έργου είναι αναγκαία για να γίνουν όλες οι δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Επιπροσθέτως, στη θέση όπου θα κατασκευαστεί ο οικίσκος της ΔΕΗ σύμφωνα με την μελέτη προβλεπόταν να τοποθετηθούν οι μετασχηματιστές καθώς και οι γενικοί πίνακες του κτιρίου. Τέλος, είναι αναγκαίο να γίνουν τροποποιήσεις στο υπόγειο του κτιρίου για την τοποθέτηση των μετασχηματιστών καθώς και των γενικών πινάκων ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμοι στους χρήστες. Οι αλλαγές αυτές τροποποιούν την κάτοψη του υπογείου και δημιουργούνται νέοι χώροι με την απαραίτητη υποδομή για τις νέες χρήσεις των χώρων.

 

Tornos

Related posts

Η Σάμος διακρίνεται για τον οίνο της στα Tourism Awards

admin

Σάμος: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin