18.9 C
Σάμος
04/03/2024
Σαμιακά

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Σάμου

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του  Επιμελητηρίου Σάμου, σε μια δύσκολη εποχή για τους ελευθέρους επαγγελματίες τους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά για τον εργαζόμενο λαό.

Η ασφυκτική κατάσταση που ζούμε και μας έχουν επιβάλει οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ΕΕ με άδικους φόρους με κλείσιμο μαγαζιών με χαράτσια με πλειστηριασμούς. Μας οδηγούν σε ανασφάλεια και σε απόγνωση για την επιβίωση μας.

Ταυτόχρονα η δίκαιη ανάπτυξη την οποία διαφημίζουν δεν είναι παρά η χρηματοδότηση, και με κάθε τρόπο στήριξη των μεγάλων, δηλαδή επιχειρηματικών ομίλων, πολυεθνικών, εμπορικών αλυσίδων κ.λπ. Είναι η ανάπτυξη για την οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα που είναι προσανατολισμένα στην πολιτική της ΕΕ και στην καπιταλιστική ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό θα γίνει με το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και με εργαζόμενους των 400ευρώ.

Η ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου είναι στον αντίποδα της δικιάς μας ανάπτυξης και της βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων, από τους οποίους επιβιώνουν τα μαγαζιά  και οι μικρές επιχειρήσεις μας.

Τα Επιμελητήρια από την ίδρυση τους είναι και παραμένουν το μακρύ χέρι των αρμόδιων υπουργείων και ο δίαυλος της πολιτικής τους που διαχρονικά μας αφανίζει.

Τα Επιμελητήρια όπως και το δικό μας υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά τις  αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων ανεξαρτήτου χρώματος,είναι συνεπείς συνομιλητές των κυβερνήσεων που ταυτόχρονα σχεδιάζουν από κοινού και υλοποιούν πολιτικές και μέτρα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με την συμμετοχή της στις εκλογές του Επιμελητήριου έχει στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει τους συναδέλφους σε κατεύθυνση αγωνιστική και διεκδικητική

Θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευθείτε για να ενημερώνουν εσάς και τα σωματεία μας, για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και “αφηγήματα” .

Καλούμε τους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους  τους μικρούς έμπορους  να αξιολογήσουν σε σχέση με τα βιώματα τους τα προβλήματα τους αλλά και την σημερινή επώδυνη κατάσταση που ζούμε, να κρίνουν ποιος έχει υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Κάθε ψήφος θα είναι και ένα πλεονέκτημα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΣΑΜΟΥ 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες κάτω από την ασφυκτική κυριαρχία και επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων. Σε εσένα που δεν μπορείς άλλο να πληρώνεις τους άδικους φόρους και τα χαράτσια. Σε εσένα που ζεις με την απειλή των κατασχέσεων. Που παλεύεις καθημερινά για να ζήσεις εσύ και οι οικογένεια σου.

          Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων ατέλειωτος. Φόροι από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, κόψιμο των συντάξεων και των παροχών σε υγεία περίθαλψη για να έρθουν τα «ματωμένα πλεονάσματα». Πλεονάσματα για να δοθούν επιδοτήσεις για τη συνέχιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Οι αναδιαρθρώσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, των “κλειστών επαγγελμάτων”, οι αναρίθμητες πιστοποιήσεις, είναι αυτά που θέτουν τις βάσεις για την επέκταση της κερδοφορίας των λίγων που, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, περιορίζουν και τη δική σου επαγγελματική δραστηριότητα.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική που στηρίχτηκε και από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου. Όλοι αυτοί που αφού σε εξαθλίωσαν σήμερα σου υπόσχονται δίκαιη ανάπτυξη και σε καλούν να στηρίξεις την πολιτική τους. Η ανάπτυξη και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου όμως δεν πάνε μαζί με την δικιά σου επιβίωση.

 Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους:

 • Δεν θα ξανανοίξει τις πάνω από 250.000 μικρές επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο,
 • Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και 14η Σύνταξη που έκοψαν,
 • Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ,
 • Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων,
 • Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192€ μετά από 35 χρόνια δουλειάς,
 • Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους δημιούργησε.

          

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Ποιά ήταν όμως η συμβολή του Επιμελητηρίου Σάμου και των διοικήσεων του όλα αυτά τα χρόνια; Τι λύσεις έδωσαν στα προβλήματα του μικρού επαγγελματία, του αυτοαπασχολουμένου;.

Για χρόνια ολόκληρα λειτούργησαν και λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου ως μηχανισμός προώθησης και στήριξης της κυβερνητικής και Ευρωενωσιακής πολιτικής, όπως άλλωστε ορίζεται και από το καταστατικό ίδρυσής του, ως ΝΠΔΔ. Υπηρέτησαν πιστά όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως “χρώματος”. Αυτό θα κάνουν και στη συνέχεια .

Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια, και της Σάμου, είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων.

Αυτό αποδεικνύουν και οι τωρινές αλλαγές που επιχειρούνται στο θεσμό των επιμελητηρίων, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους στη στήριξη και υλοποίηση της πολιτικής που ήδη ζούμε, σε συνεργασία τους με τους Καλλικρατικούς δήμους και περιφέρειες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και σχεδιασμών και όχι για να απαλλαγούν οι αυτοαπασχολούμενοι από τα χρέη, την ανασφάλεια και το λουκέτο.

          Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμμετέχει στις εκλογές στο Επιμελητήριο με σκοπό την οργάνωση και τη συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους και ανεξάρτητους συνομιλητές» των κυβερνήσεων. Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευθείτε για να ενημερώνουν εσάς και τα σωματεία μας, για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και “αφηγήματα” .

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Σε καλούμε να αξιολογήσεις σωστά, ότι τα συμφέροντα των μικρών εμπορικών βιοτεχνικών επιχειρήσεων δεν ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων όπως παραπλανητικά προσπαθούν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Σε καλούμε σε καθημερινή συμμετοχή και δράση στους συνδικαλιστικούς φορείς σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση μαζί με τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ. Σε καλούμε να στηρίξεις με την ψήφο σου την Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στις εκλογές του Επιμελητηρίου Σάμου.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους στα 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
 • Μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους με παράλληλη προοδευτική αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων

 και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους

 • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
 • Να μην προχωρήσει κανένας υποβιβασμός και καμία συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.
 • Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.
 
 • Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.

Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων.

Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
 • Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δυνατότητα επιλογής σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις αλλά χρωστούν στο ταμείο, είτε για ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής, είτε για συνταξιοδότηση με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
 • Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
Για τα χρέη

 

 • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωση τους στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων,επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.

 • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
 • Κεφαλαιοποίηση των χρεών στις τράπεζες για τους αυτοαπασχολούμενους. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή του 30% στο υπόλοιπο ποσό για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έχουν κλείσει
 • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
 • Ουσιαστική προστασία των ανέργων και κάλυψη των Λαϊκών αναγκών εδώ και τώρα.
 • Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.
 • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

 

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

 • Επαγγελματική άδεια, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο

 

Related posts

Απάντηση στις δηλώσεις του Βουλευτή Σάμου απο τον Ιατρικό Σύλλογο, Ε.Ν.Ι.Σ και Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου

admin

Απάντηση στον βουλευτή Σάμου από τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Σάμου και διευθυντή ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Fabio Giardina

admin

Η ΕΛΜΕ Σάμου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

admin

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Combat Ju Jitsu: Την πρώτη θέση ανδρών 18+ -85 kg ο Σωτήρης Σύρμας

admin

Έφορος Εκκλησιαστικών Θεμάτων υπό την Αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Σάμιος Ευγένιος Χαρδαβέλλας

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin