22.2 C
Σάμος
04/10/2022
Πολιτικά

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή 10 Σεπτέμβρη, Πορφυριάδα

 

               Με σύνθημα: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» το ταξίδι του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή έχει ξεκινήσει και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου κάνει τη στάση του στη Σάμο, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι, με ώρα έναρξης 19:30 !

Μέσα στο καλοκαίρι συνέβησαν πολλά τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Η συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας, το άναμα του φυτιλιού του πολέμου και σε άλλα σημεία του πλανήτη, οι δραματικές για τους λαούς συνέπειες των φυσικών καταστροφών σε πολλές χώρες, οι υποκλοπές, οι δραματικές εξελίξεις στο Προσφυγικό και η ακρίβεια που γονατίζει τις λαϊκές οικογένειες, οι θέσεις και οι πράξεις όλων των αστικών δυνάμεων για όλα τα ζητήματα, υπογραμμίζουν την ανάγκη να δυναμώσει η συζήτηση και η κοινή δράση ευρύτερων τμημάτων του λαού και της νέας γενιάς με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Σε κράτη όπως η Γαλλία, η Ισπανία, στις ΗΠΑ και αλλού οι λαοί έζησαν δραματικές στιγμές από τις συνέπειες καυσώνων, πυρκαγιών και βροχών. Στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας, νέες πυρκαγιές ήρθαν να προσθέσουν κι άλλα καμμένα στρέματα στις χιλιάδες που καταστράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Όσο κι αν, όλων των «αποχρώσεων», οι κυβερνήσεις επικαλούνται την κλιματική αλλαγή, δεν μπορούν να κρύψουν πως δαπανούν ελάχιστα ποσά για τη δασοπυρόσβεση, τα μέτρα πρόληψης, την πολιτική προστασία.

Η Μεσόγειος, οι ακτές των νησιών μας, ο Έβρος, άλλα σημεία σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο έχουν μετατραπεί σε τάφο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν θα επιτρέψουμε η βαρβαρότητα του καπιταλισμού να γίνει «συνήθεια» μας.

Η σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, τα Βαλκάνια «βράζουν» και στην μακρινή Ταϊβάν, στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, έχει ανάψει επικίνδυνα η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, βρίσκεται βαθιά μπλεγμένη στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η πλειοψηφία της νέας γενιάς ανησυχεί για το γεγονός ότι όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο για τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα να γίνεται θύτης άλλων λαών και τον ελληνικό λαό στόχος αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Και όλα αυτά για το χατίρι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις Κατασκευές, στην Ενέργεια και άλλους κλάδους.

Μέσα από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στέλνεται πλατιά το μήνυμα πως διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση δεν θα δοθεί μέσα από την κυβερνητική εναλλαγή, αλλά μόνο μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ! Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως πάντα έτσι και φέτος, είναι ο χώρος εκείνος όπου συναντιούνται και προετοιμάζουν νέους, μεγαλύτερους αγώνες, όλοι οι μαθητές/-τριες, φοιτητές/-τριες, οι νέοι εργαζόμενοι/-ες!

Μόνο η αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές και τις εξελίξεις στο Προσφυγικό είναι άκρως αποκαλυπτική ώστε να βγουν πολύτιμα πολιτικά συμπεράσματα. Η ΝΔ χαρακτηρίζει «νόμιμη» την παρακολούθηση όποιου μιλάει Ελληνικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί για «έλλειψη δημοκρατίας» και υπόσχεται βαθιές τομές στον «εκδημοκρατισμό» της χώρας. Αλήθεια, για το χατίρι της δημοκρατίας είχε παραγγείλει ως κυβέρνηση εξοπλισμό για να γίνονται οι υποκλοπές; Ποια ακριβώς θα είναι η «τομή» όταν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει όλο το αντιδραστικό πλαίσιο, τόσο στην ΕΕ όσο και στο ελληνικό κοινοβούλιο, για την «προστασία των προσωπικών δεδομένων» που ουσιαστικά επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σκυλεύουν το δράμα των προσφύγων και μεταναστών. Ολα τα αστικά κόμματα ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την «εθνική κυριαρχία», όταν έχουν αναγάγει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – που δεν αναγνωρίζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα – σε «σωτήρες» τους. Κανένας όμως δεν λέει κουβέντα για την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που στηρίζουν με τα μπούνια και είναι το υπόβαθρο για να εργαλειοποιούνται οι ξεριζωμένοι στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ανάμεσα στις αστικές τάξεις.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι η μόνη αντιπολίτευση στον κυνισμό και την αναλγησία των αστικών δυνάμεων. Παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς και έχουν κατακτήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος μπορεί να μοιράσει ψίχουλα από την τσέπη του ήδη βαριά φοροληστευμένου λαού για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Τα παραδείγματα εργαζομένων σε χώρους όπως στα Λιπάσματα Καβάλας, στην e-food, στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και αλλού, αλλά και οι σημαντικοί αγώνες φοιτητών και μαθητών που καθυστέρησαν μέτρα ενάντια στα μορφωτικά τους δικαιώματα και νόμους όπως η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δείχνουν το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και της αλληλεγγύης, που πρέπει να περπατήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά !

Για την πρόσβαση στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι, θα υπάρχει πούλμαν που θα ξεκινήσει από το Βαθύ. Λεπτομέρειες για τις ώρες και τις στάσεις του θα δημοσιευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Το πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή έχει ως εξής:

20:15 à Stand-up comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα

21:00 à Ομιλία από τον Μεντρέκα Παναγιώτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

21:45 à Hip Hop Live

22:15 à Λαϊκό γλέντι από τον Κυριάκο Μαυρίκη και την ορχήστρα του

 

Related posts

Κατάθεση Αναφοράς Α. Μιχαηλίδη για την προκήρυξη του “Βοήθεια στο Σπίτι»

admin

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη Σάμο

admin

H ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για το Επικούρειο

admin

Νέα σελίδα στη ζωή δέκα ασυνόδευτων παιδιών

admin

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανοίγει η πλατφόρμα για το NorthEvia-SamosPass

admin

Η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σάμου

admin

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.100.000 € στη Σάμο

admin

Στεφανάδης: Τo επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA

admin

«Υπερκομματικός διάλογος για δραστικές λύσεις σε θέματα υγείας. Όχι λαϊκισμός με τον πόνο των συμπολιτών μας»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα