21.7 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

EKT Σάμου: Να αποκατασταθούν τώρα τα κτηριακά προβλήματα της Πορφυριάδας και όλων των σχολείων του νησιού

Να αποκατασταθούν τώρα τα κτηριακά προβλήματα της Πορφυριάδας και όλων των σχολείων του νησιού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Πορφυριάδας (1ο Δημοτικό Καρλοβάσου) και όλων των γονιών που δίνουν αγώνα για να λυθούν τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των γονιών μέσω των συλλόγων τους, που όλα αυτά τα χρόνια αναδείκνυαν το πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.

Είναι απαράδεκτο ότι εδώ και 10 χρόνια τα  σοβαρά ζητήματα που έχει στις κτηριακές εγκαταστάσεις του το σχολείο και οφείλονται σε κατασκευαστικές αστοχίες και κακοτεχνίες δεν έχουν αποκατασταθεί. Αντίθετα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο από το σεισμό του 2020, αφού με «μπαλώματα», «βαψίματα» και παραπήγματα γύρω από το κτήριο δεν λύνονται, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Και φυσικά αν το μεγαλύτερο σχολείο στη Σάμο, η 13θέσια Πορφυριάδα με εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση αντιλαμβάνεται κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, πολλά εκ των οποίων ακόμη είναι σε κοντέινερ μετά το σεισμό πχ Δημοτικό Κοντακαϊκών κ.α..

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας, της μεταφοράς αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, των ελάχιστων κονδυλίων για ανέγερση και συντήρηση σχολείων. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πιστά ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις κάνοντας την Παιδεία ολοένα και πιο ταξική, ένα εμπόρευμα που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια, μη λογαριάζοντας καν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, ώστε να αποκαταστήσει σημαντικές ζημιές διαχρονικές, καθώς και από το σεισμό, να φτιάξει συστήματα πυρασφάλειας, πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικά.

Στηρίζουμε όλες τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από το κράτος για την έναρξη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου.
  • Να πραγματοποιηθεί δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε σεισμογενή περιοχή.
  • Να εκτελεστούν όλες οι εργασίες εντός της περιόδου που το σχολείο θα είναι κλειστό, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ασφαλές σχολικό περιβάλλον.
  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλα τα σχολεία του νησιού και να φτιαχτούν νέα σχολικά κτήρια όπου είναι απαραίτητο.

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin