30/04/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 18:00−19:30 η ώρα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου στο διαδίκτυο, στην οποία συμμετείχαν οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματός μας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των κομματικών προκριματικών εκλογών για την επιλογή υποψηφίων, την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 σε όλη την χώρα:

1.   Αναστασίου Μαρία, δικηγόρος στην Αθήνα, με καταγωγή από την Σάμο

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 21/09/1975 από γονείς καταγόμενους από τη Σάμο. Εισήχθη στη Νομική Αθηνών το 1993, απέκτησα το πτυχίο με βαθμό «Λίαν καλώς». Ανέπτυξα έντονη φοιτητική δράση στην φιλικά προσκείμενη στον Συνασπισμό της Αριστεράς οργάνωση «Προοπτική». Συνέχισα τις σπουδές μου για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στην ΑΣΟΕ  στο Τμήμα Ευρωπαικών και Διεθνών Οικονομικών σπουδών (1999-2000) και συνέχισα στη Γαλλία μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο Ανταγωνισμού και Προστασίας του Καταναλωτή (DESS Consommation et Concurrence- Universite de Montpellier I).

Άσκησα μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία σε υποθέσεις εμπορικού και οικογενειακού δικαίου, Προστασίας του καταναλωτή, Προστασίας του ανταγωνισμού, Ενέργειας (2000-2010). Έζησα στη Γαλλία (2004-2011), όπου και παντρεύτηκα και απέκτησα δυο παιδιά. Το 2006 μου απενεμήθη η γαλλική υπηκότητα. Συνεργάστηκα με δικηγορικα γραφεία στην Τουλούζη Γαλλίας και διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Ελληνογαλλικού Συλλόγου « Horizons Grecs».

Σήμερα εργάζομαι ως δικηγόρος στην Αθήνα σε υποθέσεις οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, δικαίου αλλοδαπών, αγοράς ακινήτων και σε υποθέσεις γαλλικού φορολογικού δικαίου. Μιλώ απταίστως αγγλικά και γαλλικά. Στόχος μου η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας και της οικογένειας στην ελληνική πραγματικότητα.

2.  Σταυρινός Νικόλαος, Οικονομολόγος, φοροτεχνικός, λογιστής, με καταγωγή από τον Πύργο  Σάμου

Γεννημένος στον Πύργο Σάμου, μετανάστευσα στην Αυστραλία και επέστρεψα στην Ελλάδα, αποφοιτώντας από το ΤΕΙ Κοζάνης στη Λογιστική και στη συνέχεια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πιστοποιήθηκα από το θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πρόγραμμα Sociotax 2023, σε θέματα Κρίσεων, Διαφθοράς και τις Δημοσιονομικές και για τις Φορολογικές Συνέπειες στον Ευρωπαίο Πολίτη. Διετέλεσα Πρόεδρος Λογιστών Σάμου, Πρόεδρος Κοινότητας Πύργου και Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου. Έχω καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Παντρεμένος με δύο παιδιά, το ένα εργαζόμενος απόφοιτος και το άλλο φοιτητής.

3. Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, μέλος της ΚΕ

Υπηρέτησε επί 37 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, φτάνοντας στον ανώτατο βαθμό της Αντιστρατήγου, με αναγνώριση τόσο σε διεθνές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την συμβολή της στην αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών/πολυμερών σχέσεων, αρμοδιότητας ΥΠτΠ/ΕΛ.ΑΣ, τόσο με ευρωπαϊκά και τρίτα Κράτη, όσο και με διεθνείς/ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Με ιδιαίτερα επιτυχημένη και αναγνωρισμένη θητεία (2015-2019) στην διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και μάλιστα σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών του ΕΚΠΑ με θέμα «Προσφυγικές/Μεταναστευτικές ροές και ΜΜΕ» και «Διεθνής/Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και Πολιτική». Πέραν της απονομής επαίνων και μεταλλίων από την ελληνική πολιτεία, για την απόδοση και δραστηριότητα της κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής και επαγγελματικής της καριέρας, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας (Médaille de la sécurité intérieure) της Γαλλικής Δημοκρατίας (1η Μαρτίου 2017).

Αποστρατεύτηκε την 22 Ιουλίου 2019 με τον βαθμό που κατείχε (Αντιστράτηγος) και της απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή  Αστυνομίας Αλλοδαπών και  Προστασίας Συνόρων.

 

Related posts

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin