20.9 C
Σάμος
23/05/2024
Δήμος

H “Ανατροπή” για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δήμου Ανατολικής Σάμου “Ανατροπή” για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου .

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις. Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση εγκρίθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός, όπως και τα αποτελέσματα χρήσεως της διαχειριστικής περιόδου από 1-1 έως 31-8-2019 του ενιαίου τότε Δήμου. Το συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς πλέον, είναι τυπικό διότι δεν υφίσταται ο ενιαίος Δήμος και τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε προηγούμενη δημοτική αρχή.

Το θέμα όμως, που η “Ανατροπή” κρίνει ως μείζονος σημασίας, είναι η διαδικασία της έγκρισης των πεπραγμένων της νυν δημοτικής αρχής. Πρέπει να έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός έναρξης του νέου Δήμου (1-9-2019) και στη συνέχεια ο ισολογισμός, τα αποτελέσματα χρήσεως και η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για κάθε διαχειριστική χρήση (1-9 έως 31-12-2019, 1-1 έως 31-12-2020, 1-1 έως 31-12-2021). Επίσης, να έρθουν προς έγκριση και ο απολογισμός με τις ανάλογες τριμηνιαίες καταστάσεις εσόδων-εξόδων. Είναι απαράδεκτο τέτοια σημαντικά οικονομικά στοιχεία να μην έχουν ακόμα διευθετηθεί, ώστε να μελετηθεί κατά πόσον πετυχημένη αλλά και σύννομη είναι η διαχείριση από την νυν δημοτική αρχή.

Κατά την κύρια συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού θέσεων άσκησης στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Σάμου. Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό, που αναγκάστηκαν να μεταφερθούν από τον χώρο του Α. Σπυρίδωνα και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση· δημιουργία λαϊκής αγοράς, οργάνωση ενός κατάλληλου χώρου όπου όλοι οι παραγωγοί θα διαθέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους.

Αποφασίστηκε να μείνουν στον δημοτικό χώρο που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο Γιαννουλόπουλου και να εκδοθούν οι κατάλληλες άδειες. Αυτή η πρόταση είχε κατατεθεί από την παράταξή μας από τις 18 Νοεμβρίου 2022, όπου είχε έρθει το εν λόγω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε γνωστοποιηθεί η αλλαγή της νομοθεσίας, που επιτρέπει πλέον οι θέσεις αυτές να είναι η μία δίπλα στην άλλη. Άρα, έμμεσα μπορεί να φτιαχτεί μια λαϊκή αγορά – κι ας μην έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος από την δημοτική αρχή – με όλους τους παραγώγους μαζί. Βέβαια, στον ήδη υπάρχοντα χώρο κρίνεται επιτακτική η ανάγκη διεκπεραίωσης όλων των κατάλληλων εργασιών, προκειμένου ο χώρος αυτός να καταστεί κατάλληλος για τους παραγωγούς και εύκολα προσβάσιμος για τους καταναλωτές.   

 

Related posts

Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Σάμου: Συνεδρίαση για την οικονομική διαχείριση και την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων

admin

Ενημερωτική Εσπερίδα για τον καρκίνο του δέρματος και δερματολογική εξέταση Σπίλων

admin

Προθεσμία έως 31 Μαΐου 2024 για επιχειρήσεις στην Ανατολική Σάμο για άδειες κοινόχρηστων χώρων

admin

“Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Ανατ. Σάμου: Συμφωνία για ενίσχυση στην Πολιτική Προστασία”

admin

Ημερίδα για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18 Μαΐου

admin

Εθελοντική δράση καθαρισμού ρεματιάς στο Λιμάνι και Παλαιό Καρλόβασι 18-19 Μαΐου

admin

Δήμος Αν. Σάμου: Πρόσληψη 8 ατόμων ως Δασεργάτες με 5μηνη σύμβαση

admin

Ανακοινώθηκαν τα ευρήματα των ελέγχων ποιότητας πόσιμου νερού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Εθελοντές και μέσα πυρόσβεσης: Την άμεση επίλυση διοικητικών θεμάτων ζητά η ΑΝΑ.Σ.Α

admin