Connect with us

Πολιτικά

Στ. Κυμπουρόπουλος: Ένας αυθεντικός για την Ευρωβουλή…

Published

on

Στέλιος Κυμπουρόπουλος! Ένας νέος, αυθεντικός, ειλικρινής, τελειομανής και λαμπρός επιστήμονας αποφάσισε να <<τρέξει>> στον πολιτικό στίβο και ειδικότερα σε εκείνον της Ευρωβουλής.

Για τον Στέλιο, έχουν γραφεί πολλά, κι σίγουρα θα γραφούν ακόμα περισσότερα στο μέλλον.  Ας δούμε, λοιπόν, και τις άλλες πτυχές αυτής της πολυδιάστατης ιδιότητας. Ο Στέλιος μας παραχώρησε μια συνέντευξη, απαντώντας σε ερωτήσεις, που έχουν να κάνουν για τον ίδιο, τις δράσεις του, το bullying, το φαινόμενο “brain drain”, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την πολιτική και φυσικά τους λόγους που αποδέχθηκε ακόμη μια πρόκληση. Αυτής, να εισέρθει στον ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο…

   Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην περιοχή του Βύρωνα, στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών, διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια, η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Μεγάλωσε στο Λαγονήσι και φοίτησε στα σχολεία του Κορωπίου. Ως αριστούχος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, λόγω του ότι έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003-2010). Ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή εμπλοκή στο κίνημα ανεξάρτητης διαβίωσης(I-Living). Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Ο Στέλιος μέσα από τη συνέντευξη…

 1. Η αλήθεια είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, δέχθηκες τα φώτα της δημοσιότητας, άθελα σου βέβαια, γιατί διεκδίκησες τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Πόσο επηρέασε αυτό τη ζωή σου και τις αποφάσεις σου;

(Σ.Κ.): Σίγουρα, ήταν ένα πρώτο βήμα να δείξω στην κοινωνία, ότι τα άτομα με αναπηρία δεν διαφέρουμε. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Μου άρεσε αυτό που είπες, το άθελα σου. Ήταν κάτι, που δεν το περίμενα ποτέ να γίνει στη ζωή μου. Δεν το φαντάστηκα. Εγώ ήθελα να κάνω, αυτό που δικαιούνταν όλα τα παιδιά. Όταν είναι καλοί μαθητές, να σηκώνουν την ελληνική σημαία σε μαθητική παρέλαση. Τα κατάφερα και άλλαξε κάτι πανελλαδικά.

 1. Έχεις αναφέρει το εξής: Ό,τι δε γνωρίζει η κοινωνία, το φοβάται. Έτσι φοβάται και την αναπηρία. Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν από τη σχολική ηλικία και εκπαίδευση, έτσι ώστε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να τυγχάνουν καλύτερης συμπεριφοράς και αντιμετώπισης;

(Σ.Κ.): Αυτό που θεωρώ ότι θα φέρει μεγάλη αλλαγή, είναι να ενισχυθεί η παράλληλη στήριξη σε Γενικά Σχολεία. Η παιδεία να είναι ενιαία για όλους και να αφορά όλους τους ανθρώπους. Σε ένα περιβάλλον που στο διάλειμμα, στην τάξη, θα παίζουν και θα υπάρχουν στον ίδιο χώρο, άτομα με ή χωρίς αναπηρία. Όσο περισσότερο βγουν τα άτομα με αναπηρία έξω στην κοινωνία, κυκλοφορήσουν και γίνουνε φίλοι μας, οι σύντροφοι μας, οι σχέσεις μας, οι γονείς μας, τόσο περισσότερο η κοινωνία θα μπορέσει να αποδεχθεί και να κατανοήσει, ότι δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάσαι. Είμαστε άνθρωποι, όπως όλοι, που λειτουργούμε διαφορετικά. Για παράδειγμα, εγώ χρησιμοποιώ αμαξίδιο, κάποιος άλλος μπαστούνι, κάποιος άλλος τη νοηματική για να επικοινωνήσει. Κάποιος άλλος θέλει το δικό του τρόπο επικοινωνίας, άτομα με νοητική στέρηση. Έτσι, λοιπόν, μόνο με την προβολή, μόνο με την εξωστρέφεια μπορούν να έρθουν αλλαγές. Στην παιδεία, περιορισμός των Ειδικών Σχολείων και πλήρης ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε Γενικής Εκπαίδευσης Σχολεία.

 1. Τον Φεβρουάριου του ‘15, όλη η Ελλάδα <<έπεσε από τα σύννεφα>>, με την υπόθεση Γιακουμάκη. Έγινε -πλέον ευρέως γνωστός- ο όρος bullying. Έχεις προσωπική εμπειρία;

(Σ.Κ.): Το bullying είναι ένα φαινόμενο, το οποίο, ευτυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ευρέως γνωστό. Γιατί υπάρχει; Η καρπαζιά που δίναμε μικροί σε κάποιον φίλο ή γνωστό, γιατί θέλαμε λίγο να τον κοροϊδέψουμε, έχει γίνει κατανοητό ότι αυτή η καρπαζιά προκαλεί κάποια συναισθηματικά προβλήματα. Συναισθηματικά προβλήματα, στον άνθρωπο, ο οποίος τη δέχεται, ο οποίος κοροιδεύεται, ο οποίος κυνηγιέται, ο οποίος χτυπιέται. Όντως, με τον Γιακουμάκη έγινε θέμα, με τραγική κατάληξη. Με επώδυνο αποτέλεσμα για την κοινωνία. Γιατί, δείχνει ότι όταν φοβόμαστε, αντιδρούμε άσχημα. Εγώ είμαι τυχερός. Σαν άτομο δε δέχθηκα μια τέτοια συμπεριφορά. Στάθηκα τυχερός και νιώθω ευλογημένος, που ήμουν σε ένα χώρο, σε ένα Σχολείο Γενικής Εκπαίδευσης, το οποίο με συμπεριέλαβε, όπως όλα τα παιδιά. Νιώθω χαρά και ευλογία, λοιπόν, που βρέθηκα σε έναν τέτοιον χώρο και με οδήγησε σίγουρα, στο να είμαι αυτός που είμαι σήμερα εδώ. Να διεκδικώ αυτό που θέλω να κάνω από εδώ και πέρα. Έγινα γιατρός, ψυχίατρος και τώρα διεκδικώ κάτι ακόμα.

 1. Υπήρξες ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου νέων ιατρών, όπως κι επίσης του κινήματος Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τους αναπήρους. Δύο λόγια για τις δύο αυτές δομές.

(Σ.Κ.): Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών είναι ένας σύλλογος επιστημονικός. Αφορά και προάγει ευρέως, το ότι μπορεί να βασιστεί στην Ελλάδα και μπορεί να συνδέσει ανθρώπους που αγαπούν την επιστήμη τους, να προάγουν έρευνα. Κάτι πολύ βασικό, γιατί στην Ελλάδα το ξεχνάμε. Ξεχνάμε ότι η έρευνα παράγεται, όπου κι αν είμαστε. Αρκεί να το θέλουμε. Ο Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας είναι ένας Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2014. Ιδρύθηκε από άτομα με αναπηρία και μόνο. Εξάλλου, αφορά τα άτομα με αναπηρία. Αφορά την εγκαθίδρυση της ιδέας, της ανεξάρτητης διαβίωσης και στην Ελλάδα. Η ανεξάρτητη διαβίωση υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα απουσιάζει, ακόμα, και από την αναφορά στη νομοθεσία μας. Ο προσωπικός βοηθός, ο άνθρωπος εκείνος που υποστηρίζει τις ανάγκες μας, όταν για κάποιο πρόβλημα δε μπορούμε. Έτσι, λοιπόν, αναγκαίο είναι να δημιουργηθεί ο προσωπικός βοηθός και στην Ελλάδα και να θεσπιστεί νομοθετικά.

 1. Σήμερα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρίσκεται σε μια πάρα πολύ παραγωγική και δημιουργική περίοδο. Είσαι 34 ετών και αποφάσισες να μπεις στον <<στίβο της πολιτικής>>. Γιατί Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης; Εντάσσεται και αυτή η κίνηση στο <<μπορώ και μετά θέλω>>;

(Σ.Κ.): Καταρχάς, ναι, η υποψηφιότητα μου εντάσσεται στο <<μπορώ και στο θέλω>>. Από τη στιγμή, που είμαι αυτός που είμαι, έχω τη ζωή μου, έχω τις εμπειρίες μου, τις ιδέες μου και θεωρώ ότι είναι ένα καθρέφτισμα, ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας. Είμαι ένας άνθρωπος με αναπηρία, είμαι ένας νέος άνθρωπος, είμαι επιστήμονας. Κι’ αυτά τα πράγματα, με έχουν καλλιεργήσει, με έχουν δομήσει, έτσι ώστε να έχω προσλαμβάνουσες, αντιλήψεις και απόψεις από διάφορους χώρους. Με έκανε να πω ότι τώρα, σήμερα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσω, να δημιουργήσω και να θέσω την πολιτική, έτσι όπως την έχω ονειρευτεί και θέλω. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί πιστεύω σ’ αυτό που είναι, σ’ αυτό που δείχνει και σ’ αυτό που έχει σχεδιάσει. Έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο, μια στρατηγική που θέλει να το εφαρμόσει. Μπορεί; Άρα, λοιπόν, συντάσσομαι μ’ αυτό το μπορεί και θέλω να το υποστηρίξω και να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες, έτσι ώστε να εφαρμοστεί. Με τη Νέα Δημοκρατία, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα <<Σύμφωνο Αλήθειας>>, και θέλω να το εφαρμόσω κι εγώ.

 1. Ωραία! Γιατί Ευρωβουλή κι όχι ελληνικό κοινοβούλιο;

(Σ.Κ.): Θα σου το θέσω διαφορετικά. Γιατί, όχι ευρωβουλή κι εθνικό κοινοβούλιο; Είναι ο χώρος μας, είναι το σπίτι μας, είναι ο τόπος πάνω στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτομίες, τεχνολογίες, δεδομένα, επικοινωνίες, σχέσεις. Είναι ένας χώρος, τον οποίο δεν πρέπει να τον ξεχνάμε και δεν πρέπει να τον αφήνουμε. Δεν πρέπει να τον θεωρούμε <<δευτεράντζα>>. Είναι όπως η εθνική Βουλή! Είναι χρέος μας να μιλάμε για το σπίτι μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία επηρεάζεται σε πρωτογενές επίπεδο, σε μια πρώτη στάθμη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά με τον πολιτισμό της και με τις θέσεις της.

 1. Έχεις αναφέρει, πολλάκις, ότι αγαπάς την Ελλάδα, γι’ αυτό και δεν έφυγες στο εξωτερικό. Τι θα πρότεινες για τους νέους που φεύγουν έξω; Υπάρχει λύση για να μπει “STOP” στο “brain drain”;

(Σ.Κ.): Κανείς, δε μπορεί να κατηγορήσει, να πει τι κάνανε αυτά τα παιδιά που φύγανε. Όλοι είμαστε άνθρωποι, κι όλοι ψάχνουμε μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή μας, κι ένα καλύτερο όνειρο να το κατακτήσουμε. Οπότε, τα παιδιά αυτά φύγανε γιατί δε βρίσκανε αυτά που είχαν ονειρευτεί. Αυτά που θέλανε στη ζωή τους, στην Ελλάδα. Κάνανε και κάποιοι άλλοι μια επιλογή, οι οποίοι μείνανε στην Ελλάδα. Προσπάθησαν, πάλεψαν, διεκδίκησαν και κράτησαν όρθιο τον τόπο μας, τη χώρα μας. Αυτοί οι δύο κόσμοι, πρέπει να βρεθούν μαζί. Η Νέα Δημοκρατία θα το κάνει! Θα επενδύσει στην παιδεία, στην καινοτομία, στις επιστήμες. Θα θέσει στόχους που θα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Θα προσελκύσει κι εκείνους που έφυγαν. Θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες, για να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά!

8.Κι εγώ αγαπώ τον τόπο μου. Κατάγομαι από τη Μόρια της Λέσβου. Σας παραπέμπω, όπως καταλαβαίνεις, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

(Σ.Κ.): Θεωρώ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τους στόχους, ότι η Ευρώπη πρέπει να το δει σοβαρά και να καταλάβει ότι είναι τα σύνορα μας. Μιλάμε, για τα σύνορα όχι της Ελλάδας, της Ευρώπης. Άρα, λοιπόν, πρέπει να το δούμε συνολικά το θέμα και όλη η Ευρώπη να δει το τι συμβαίνει. Το πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες, το τι έχει δημιουργηθεί και το πόσο, δυστυχώς, έχει <<γκετοποιηθεί>> η κατάσταση. Πόσο, έχουν εξαθλιωθεί οι άνθρωποι στη Μόρια και πόσο έχει κατέβει το επίπεδο της περιοχής. Επικρατεί ένα χάος! Πρέπει να δούμε, τι θα γίνει με τους ανθρώπους, γιατί μιλάμε για ανθρώπους, αλλά κι γι’ αυτούς που μένουν εκεί πέρα.

9.Για το τέλος. Ένα μήνυμα στον κόσμο και ειδικά στους νέους, μέσα από την πολυδιάστατη ιδιότητα σας…

(Σ.Κ.): Εγώ θα πω κάτι άλλο! Ωραία τα χρήματα, ωραία η επιτακτική πρόοδος, ωραία η προσωπική ανέλιξη, ωραία και η επαγγελματική ανέλιξη. Πάνω απ’ όλα, όμως, πιο ωραίο και πιο αποδοτικό είναι να δημιουργούμε σταθερές και βάσιμες σχέσεις. Να βιώνουμε τα συναισθήματα μας και να μπορέσουμε, να μάθουμε και να κατανοήσουμε, τι σημαίνει, θυμώνω, χαίρομαι, ερωτεύομαι, ονειρεύομαι, αγχώνομαι. Αυτό θα μας βοηθήσει, να γίνουμε πιο υγιείς. Μέσα απ’ αυτό, μου έχει μάθει η ζωή να αναγνωρίζω ποια είναι αυτά που θέλω. Αυτήν τη στιγμή, είμαι σε μια νεανική φάση, στην οποία ξέρω ότι θέλω να συνεχίσω να βοηθάω. Βοηθάω από τη θέση του γιατρού, ενός δημόσιου νοσοκομείου, από τη θέση του ψυχιάτρου. Θέλω να βοηθήσω, ειλικρινά, από τη θέση του ευρωβουλευτή μετά τις 26 Μαΐου.

 

Εν κατακλείδι…

Στις παραπάνω αράδες, μας παρουσιάστηκε ένας αυθεντικός, ειλικρινής, τελειομανής, λαμπρός επιστήμονας, ο Στέλιος. Ένα άλλο είδος πολιτικού. Όχι, γράψτε λάθος! Ο Στέλιος δεν είναι πολιτικός. Είναι όλα τα παραπάνω, που με τις δικές του δυνάμεις και μόνο, όπως πάντα άλλωστε, διεκδικεί μια θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μια θέση, που αν την κατακτήσει, θα την εκμεταλλευθεί στο έπακρο, και δεν θα επαναπαυτεί στην καρέκλα.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ο Στέλιος, ως αυθεντικός, γιατί δε μου ζήτησε, ούτε αποδέχτηκε την πρόταση, να του αναγνωστούν οι ερωτήσεις της συνέντευξης. Τουναντίον, ήταν κάθετος και είπε το εξής: <<Ό,τι έχεις σχεδιάσει, θα απαντηθούν αυτή τη στιγμή>>. Κι έτσι, έγινε. Απάντησε όλες τις ερωτήσεις, άμεσα και με περίσσια ευκολία. Η κάθε του λέξη, η κάθε του πρόταση ήταν πηγαία, και αυτό λέει πολλά!

Τιμή μας, να μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων μας. Ανεξαρτήτου κόμματος και πεποιθήσεων.

Υ.Γ. Δε θα γινόταν, να κλείσει αυτή η συνέντευξη, χωρίς να γίνει αναφορά στο επιτελείο του, το οποίο αποτελείται από φίλους ανιδιοτελώς. Η αναφορά γίνεται στην Μάγδα, στην Φωτεινή, στον Γιώργο, στον Σωτήρη, στον Παναγιώτη, στον Κώστα και φυσικά στους γονείς του…

Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας

Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS

Ασκούμενος Δημοσιογράφος ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

& Αρθρογράφος LesvosPost.com

Comments

comments

Πολιτικά

Παραιτήθηκε η ΝΟΔΕ και οι ΔΗΜ.ΤΟ Σάμου

Published

on

By

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου μαζί με τη ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου και ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου μετά από χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας πως  διαφωνούν ομόφωνα, με τον τρόπο διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος και εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση τους στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου.

Στην επιστολή αναφέρουν:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ στους νησιώτες που με βιαιότητα και σκληρότητα ενεπλάκησαν με απλούς πολίτες στη Χίο και τη Λέσβο.

Οι προτάσεις μας είναι:

 • Άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου.
 • Άμεση αποσυμφόρηση.
 • Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων.
 • Άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου.
 • Γρηγορότερη διαδικασία δημιουργίας του κλειστού κέντρου μικρής χωρητικότητας μέχρι 1500 ατόμων, όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής και όχι 5000 και πλέον ατόμων.
 • Άμεση καταγραφή των αιτούντων άσυλο και επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται.

Οι ανωτέρω προτάσεις όπως και πολλά που ειπώθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, μας οδήγησαν στο να διαχωριζόμαστε από τη στάση της Κυβέρνησης στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, η οποία ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους των νησιών. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν είμαστε τυφλοί, όπως άλλες παρατάξεις στο παρελθόν σε καίρια ζητήματα, Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον βάζουμε πάνω από όλα. Γι αυτόν τον λόγο σας θέτουμε τις παραιτήσεις μας.

ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Μηταράκης: “Τα 4 fake news που ξεσηκώνουν τους νησιώτες”         

Published

on

By

 

 Μηταράκης: “Τα 4 fake news που ξεσηκώνουν τους νησιώτες”

Απάντηση στα 4 fake news που διακινούνται στα νησιά, έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Τα 4 κραυγαλέα fake news είναι:

-Το μέγεθος των δομών και ότι αυτές θα είναι τεράστιες

-Η μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά και η δημιουργία μεταναστευτικών κοινοτήτων

-Η συνέχιση της λειτουργίας των ανοιχτών δομών

-Η μη μεταφορά αιτούντων ασύλου στην ενδοχώρα

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι το πρώτο ψέμα αφορά στο μέγεθος των δομών, τονίζοντας ότι «οι δομές είναι συγκεκριμένες, έχουμε από την αρχή ορίσει το μέγεθος τους. Συνολικά στα 5 νησιά δημιουργούνται 20.000 θέσεις φιλοξενίας, ενώ, σήμερα έχει πάνω από 42 χιλιάδες. Θεωρούμε ότι με τις ροές που υπάρχουν, αλλά και αυτές που αναμένονται, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός».

«Το δεύτερο ψέμα έχει να κάνει με την μόνιμη παραμονή των αιτούντων ασύλου στα νησιά. Στόχος μας είναι όσοι παίρνουν θετικές αποφάσεις ασύλου να φεύγουν στους 2 μήνες και όσοι έχουν αρνητικές στους 6 μήνες. Άρα, μιλάμε για μια μέση παραμονή 4 μηνών. Ήδη, στα νησιά υπάρχουν ελάχιστοι που έχουν έρθει προ δωδεκαμήνου», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σχολίασε το τρίτο fake news που κυκλοφορεί και αφορά το κλείσιμο των κλειστών δομών, συμπληρώνοντας ότι «είναι ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός, όπως και όλοι μας, πως η Μόρια, το Βαθύ, η ΒΙΑΛ, το Καρά Τεπέ θα κλείσουν. Ήδη, έχω ζητήσει από τους Δημάρχους να δουλέψουμε πάνω στο διαδικαστικό κομμάτι».

Ο κ. Μηταράκης συνέχισε, λέγοντας «ότι το τέταρτο και τελευταίο μεγάλο ψέμα είναι ότι εμείς θυσιάζουμε τα νησιά, προκειμένου να μην μεταφέρουμε πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα». Όπως επεσήμανε με έμφαση, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «είναι σταθερή άποψη μας ότι χρειάζονται 20.000 θέσεις φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα 42.000 περίπου άτομα που βρίσκονται, αυτήν την στιγμή, στα νησιά, θα μειωθούν κάτω από το μισό μέσα στο 2020. Σήμερα, θα βρίσκομαι στην ΚΕΔΕ για αυτόν τον λόγο».

«Κάνω έκκληση προς τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν καθοριστικά στην εκτόνωση της έντασης. Το τεράστιο μου άγχος είναι να μην χτυπήσει κανείς και να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα νησιά μας. Ζητάμε από τους κατοίκους τους να μας εμπιστευθούν. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία που υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, θα ήμουν ανεύθυνος, άμα άφηνα τα νησιά στην άναρχη κατάσταση των ανοιχτών δομών και αθωράκιστα απέναντι στις μεταναστευτικές ροές», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Το απόγευμα οι μαζικές παραιτήσεις από την ΝΟΔΕ Σάμου

Published

on

By

Με αφορμή το μεταναστευτικό συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η ΝΟΔΕ Σάμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιάννη Μάρκου, σε δηλώσεις του Ράδιο αρμονία,το απόγευμα της Τρίτης, θα συνεδριάσουν τα μέλη της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής με σκοπό να στείλουν τις  μαζικές παραιτήσεις τούς στα κεντρικά του κόμματος, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης.

Όπως είπε πως μετά τις εξελίξεις «οδηγούμαστε σε μαζικές παραιτήσεις». «Πιστέψαμε και δώσαμε χρόνο στη νέα Κυβέρνηση.

Μετά τις εξελίξεις, έχω καλέσει έκτακτο συμβούλιο και φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μαζικές παραιτήσεις.

Είναι η ύστατη αντίδραση, γιατί πιστεύω πως μέσα από παραιτήσεις δεν λύνεις προβλήματα. Όμως, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.

Κάναμε όλο αυτόν τον καιρό όλες τις διαδικασίες από τότε που η Ν.Δ ανέλαβε κυβέρνηση.

Στείλαμε επιστολές στον πρωθυπουργό και στους αρμοδίους. Μας ζήτησαν να βάλουμε πλάτη. Πόση πλάτη να βάλουμε; Έχουμε βγει από τα ρούχα μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 ώρες ago

Ο Μητσοτάκης καλεί στην Αθήνα τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους

Περιφερειακά8 ώρες ago

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

Πολιτικά13 ώρες ago

Παραιτήθηκε η ΝΟΔΕ και οι ΔΗΜ.ΤΟ Σάμου

Πολιτικά13 ώρες ago

Μηταράκης: “Τα 4 fake news που ξεσηκώνουν τους νησιώτες”         

Σαμιακά15 ώρες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα

Δήμος19 ώρες ago

Οι αποφάσεις του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Αντ.Σαμου

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Συνεχίζουν Περιφέρεια-Δήμοι τον αγώνα. Δυναμική Συμμετοχή των φορέων της Σάμου ζητά ο Πανουράκης

Πολιτικά2 ημέρες ago

Το απόγευμα οι μαζικές παραιτήσεις από την ΝΟΔΕ Σάμου

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Κλείνει την Περιφέρεια ο Μουτζούρης: «Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά! Ντροπή!»

Σαμιακά2 ημέρες ago

Απέκλεισαν την είσοδο του ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Κλείνει την Περιφέρεια ο Μουτζούρης: «Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά! Ντροπή!»

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στέλλα Γρύλλου : Μια αρχιτέκτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρατζώτης

Περιφερειακά8 ώρες ago

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Απορρίπτει η Κυβέρνηση το αίτημα του Περιφερειάρχη για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ: “Εκτός εκπαίδευσης τα προσφυγόπουλα στη Σάμο”

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Προειδοποίηση Μουτζούρη για τον Κορονοϊό – «Κλείστε τα σύνορα με Τουρκία»

Πολιτικά2 ημέρες ago

Το απόγευμα οι μαζικές παραιτήσεις από την ΝΟΔΕ Σάμου

Πολιτιστικά3 εβδομάδες ago

Καρλόβασι – OPEN CITY 2020

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Λιμενάρχη Σάμου

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017