9.4 C
Σάμος
01/02/2023
Πολιτικά

«Γαλάζια Ελευθερία»: Έκλεισε προσωρινά η πλατφόρμα των ραντεβού στο Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου

Στοιχεία αναφορικά με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” στη Σάμο, που ήταν να διενεργηθεί μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων του νησιού κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 9 Ιουνίου, έδωσε ο Βουλευτής Ν. Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, σημειώνοντας ότι έκλεισε προσωρινά η πλατφόρμα των ραντεβού στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σάμου, εξαιτίας μικρής συμμέτοχης.

Δήλωση Βουλευτή Ν. Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη 

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια.

Στο νησί μας, στη Σάμο, δυστυχώς το ποσοστό μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 35 %, ποσοστό που μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις πανελλήνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», με συνεχείς και συντονισμένες, και σε οργανωτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ενέργειες του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ειδικότερα του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου και του Διοικητή του Νοσοκομείο Σάμου κ. Ν. Στεφανή έχει οργανωθεί μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου, με πολλές εμβολιαστικές γραμμές.

Οι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν από 5 έως 9 Ιουνίου. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 4.300 εμβολιασμοί αλλά κλείστηκαν μόνο 110. Με αυτά τα δεδομένα «έκλεισε» προσωρινά η πλατφόρμα των ραντεβού.

Σε άμεση επικοινωνία που είχα με το Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους του επεσήμανα το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Μου αντέτεινε ότι είχαν προγραμματιστεί να έρθουν 25 γιατροί από πολλά Νοσοκομεία της Χώρας, για να διενεργήσουν τους εμβολιασμούς στο Βαθύ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τόσο μικρό αριθμό συμμετοχών.

Ανέφερε ακόμη ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν.

Μου είπε, τέλος, ότι αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση θα ξανά ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα και θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί, ενδεχομένως, με μικρή αναβολή στο εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε.

Πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα του θέματος, δηλαδή να είναι και να παρουσιάζεται η Σάμος ως περιοχή με πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων.

Αυτό όπως είναι αντιληπτό έχει τεράστιες επιπτώσεις πέρα από την υγεία των κατοίκων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και στην εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις.

Related posts

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin

Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

admin

Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

admin

Μηταράκης από Σόφια: Απαιτείται αυστηρό και αποτελεσματικό πλαίσιο επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ   

admin

Εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»

admin

Επίσκεψη Βούλτεψη και Μοσκώφ στη Λέσβο: Προστασία των συνόρων και των ανθρώπων 

admin

Βαρδαρός: «Περιμένουμε κάποια στιγμή η κυβέρνηση να συνδεθεί με την πραγματικότητα» 

admin