18.9 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ο Γιάννης Αρχοντούλης

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Αρχοντούλης με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Βογιατζή.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, Πάρης Παπαγεωργίου, ενέκρινε τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάμου και του Εργατικού Κέντρου Σάμου στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, εισηγείται στο δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτιρίων, την επισκευή και συντήρηση τους, καθώς και το έργο των σχολικών επιτροπών

  • εγκρίνει τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών που αναφέρονται στην προμήθεια συμπληρωματικών ειδών εξοπλισμού και εποπτικών μέσων των σχολείων.
  •  προτείνει τη χρήση των σχολικών κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται για στέγαση δημοσίων σχολείων, για κάλυψη άλλων αναγκών κοινής ωφέλειας.
  •  γνωμοδοτεί για τη συστέγαση δημόσιων σχολείων στο ίδιο διδακτήριο, την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου από κάθε σχολείο, την κοινή χρήση των υπολοίπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας κάθε συστεγαζόμενου σχολείου.
  •  συντάσσει με βάση τις προτάσεις των σχολικών επιτροπών πρόταση για το ύψος των δαπανών που απαιτούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής τους.
  •  εισηγείται στο δήμο την έγκριση των απολογισμών και ισολογισμών των σχολικών επιτροπών, καθώς και για τον κάθε είδους διοικητικό ή διαχειριστικό έλεγχο των επιτροπών αυτών.

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin