25.9 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

Στο αμφιθέατρο του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Σάμου “Ελπινίκη Μιχαλούδη”, ο Σύλλογος Φίλων και Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “ΕυΠο” πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 17.4, μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος”.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις επιμορφωτικές δράσεις που ο Σύλλογος υλοποιεί με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη, ειδικά μεταξύ των νεότερων ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου κ. Ανέστης Σαμψωνίδης, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το σύλλογο για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Θεοδώρα Παπαδάμ, προχώρησε σε μια λεπτομερή ενημέρωση προς τους μαθητές. Αναλύθηκε η κεντρική ιδέα πίσω από την ίδρυση του συλλόγου καθώς και οι κύριοι σκοποί που τον διέπουν. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υποστηρικτικό και ενημερωτικό σχετικά με τον καρκίνο οικοδομώντας ένα ουσιαστικό δίκτυο αλληλεγγύης και αμοιβαίας βοήθειας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο έμπειρος Ιατρός Χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Ανδρέας Ευστρατουδάκης, ο οποίος με προσιτό και κατανοητό τρόπο, χρησιμοποιώντας διαφωτιστικές διαφάνειες, ανέλυσε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης καρκίνων, όπως του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του στομάχου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού και του προστάτη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν οι τρόποι που ο καθένας μπορεί να προλάβει εγκαίρως τον καρκίνο, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η διενέργεια προληπτικών ελέγχων αλλά και η γνωριμία με τις θεραπείες που εφαρμόζει η σύγχρονη ιατρική κ.α. Επιπλέον, τονίστηκαν οι παράγοντες κινδύνου που μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Ο κ. Ευστρατουδάκης, με καθησυχαστικό αλλά και επιμορφωτικό ύφος, απάντησε στις ερωτήσεις των  μαθητών και επιβεβαίωσε μέσω της παρουσίασής του την κρισιμότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου.

Στο τέλος της ξεχωριστής εκδήλωσης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου παρέμειναν αφοσιωμένοι σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών.

Την ενημέρωση έκανε το μέλος του συλλόγου, η κα Φώτω Ξάνθου, η οποία με σαφήνεια εξήγησε τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών, αναδεικνύοντας τα οφέλη που αποκομίζουν οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, επικεντρώνοντας στη συμβολή της μυελού των οστών στην ίαση γενετικών και ανοσοποιητικών ασθενειών.
.

Η σχολική κοινότητα του Εσπερινού του ΕΠΑΛ Σάμου έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για το θέμα, και τα μέλη του συλλόγου  “ΕυΠο” κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την αξία της δωρεάς μυελού των οστών.

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin